Lansare oficială la „Ovidius“: Mihai Gîrţu candidează la funcţia de rector al celei mai importante universităţi dobrogene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Gîrţu (45 de ani), decanul Facultăţii de Fizică, Chimie şi Tehnologia Petrolului, îşi lansează marţi, oficial, candidatura pentru funcţia de rector al Universităţii „Ovidius“. Festivitatea are loc în Aula Magna de la sediul din Bulevardul Mamaia nr. 124.

„Ce mă determină să fac asta? Am avut şansa să cunosc bine sistemul academic american, să înţeleg care sunt principiile care-l guvernează şi ce îl face atât de performant. Este vorba, în esenţă, de câteva lucruri simple, pe care le putem implementa treptat şi în universitatea noastră. Trebuie ca şi Universitatea Ovidius să-şi consolideze bazele democratice, să recunoască valoarea şi să o promoveze, să stimuleze mai mult tinerii, să asigure o alocare transparentă a resurselor, să creeze un cadru propice colaborării cu alte universităţi din ţară, dar mai ales din străinătate“, spune decanul Gîrţu.

Vezi aici cine este profesorul universitar Mihai Gîrţu

Mihai Gîrţu a absolvit Facultatea de Fizică din cadrul Universităţii Bucureşti, în 1990. Cariera la Universitatea „Ovidius“ a început-o în 1992, ca preparator universitar. Doctoratul l-a obţinut la Ohio State University Columbus, în 1998. Din mai 2009 este decan al Facultăţii de Fizică, Chimie şi Tehnologia Petrolului din cadrul Universităţii „Ovidius“.

„Este timpul competenţei şi onestităţii!“

„E momentul schimbării! E timpul competenţei şi onestităţii!“ – este deviza pe care şi-a stabilit-o. „Îmi doresc ca Universitatea «Ovidius» să se afirme ca universitate europeană a Mării Negre“, spune profesorul Gîrţu. El consideră că îl recomandă pentru această funcţie grija faţă de oameni, competenţa şi integritatea. „Este nevoie de oameni care să simtă cu adevărat că trebuie să aibă grijă de colegi, să-i asculte şi să-i privească în faţă, e nevoie de oameni care să raspundă în faţa colegilor direct, care să nu folosească metode autoritare şi de constrângere în dialog cu ei, e nevoie de oameni competenţi şi oneşti!“, afirmă profesorul.

„Stă în puterea noastră să facem din universitate un loc de care să ne fie drag!“

El şi-a exprimat convingerea că universitarii constănţeni formează o comunitate academică ce se poate adapta, răspunzând tuturor provocărilor din spaţiul academic românesc.

Proiectul la care lucrează fizicienii constănţeni, care poate schimba situaţia şcolară a bacalaureaţilor

„Avem printre noi mulţi oameni entuziaşti şi inovativi, care îşi doresc să fie promotori ai schimbării, aşa cum destui alţii se tem încă de ceea ce poate aduce schimbarea, recunoscând însă în sinea lor că este necesară. Nu trebuie decât să avem încredere în noi şi să formăm împreună o echipă. Fiecare dintre noi va contribui la această schimbare, fiindcă este a noastră, pentru noi.

Dan Puric, invitatul Facultăţii de Fizică la Constanţa

Ne dorim cu toţii siguranţă şi stabilitate. Ne dorim să simţim mai des satisfacţia muncii bine făcute şi mai bine remunerate. Garanţia că toate acestea sunt posibile se află în noi înşine, în energiile pe care am ezitat până acum să le descătuşăm. Împreună putem găsi cele mai potrivite soluţii, prin care să ne simţim împliniţi şi apreciaţi la Ovidius. Cu criterii de apreciere transparente, larg discutate şi acceptate, cu mecanisme de decizie democratice, care să ne protejeze de orice fel de abuzuri, ne vom simţi în universitate la noi acasă.

Pornind de la un tratament egal al tuturor, fără duşmani, fiind, dimpotrivă, înconjuraţi de colegi şi, mai ales, de prieteni, putem să facem din universitate un loc al nostru, care să ne fie drag. Stă în puterea noastră!“, a sunat mesajul cu care decanul Facultăţii de Fizică, Chimie şi Tehnologia Petrolului speră să câştige cursa pentru rectorat.

Citeşte aici cine mai candidează pentru această funcţie

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite