Încep lucrările de construire a Sălii Polivalente din Constanţa. Va avea o capacitate de 5.000 de locuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Macheta viitoarei construcţii                                                                                  FOTO: CNI
Macheta viitoarei construcţii                                                                                  FOTO: CNI

Lucrările sunt programate să înceapă în data de 11 mai. Anunţul a fost făcut de Compania Naţională de Investiţii (CNI).

„Începând cu data de 11 mai, încep lucrările de execuţie la sala polivalentă de la Constanţa. Noua sală de sport va avea o capacitate de 5.000 de locuri (dintre care aproximativ 100 de locuri pentru persoanele cu dizabilităţi, 100 locuri pentru presă, 150 locuri VIP)”, anunţă Compania Naţională de Investiţii (CNI).

Obiectivul de investiţii va beneficia de o sală de competiţii care va fi omologată de forurile de specialitate pentru derularea de evenimente sportive de handbal, baschet sau volei de nivel naţional, dar şi de nivel european şi mondial.

Totodată proiectul noii săli polivalente include şi spaţii dedicate sportivilor (sală de antrenament, sală de forţă, sală de fitness, vestiare, cabinete medicale), spaţii dedicate presei (studiouri pentru transmisii radio-tv), spaţii dedicate publicului (cafenele, alimentaţie publică, grupuri sanitare), dar şi spaţii administrative.

Noua sală polivalentă va putea găzdui şi evenimente culturale, conferinţe, concerte sau festivaluri.
Obiectivul de investiţii are o valoare de aproximativ 67,9 milioane lei, urmând a fi finalizat în anul 2022. Sala Polivalentă va fi amplasată pe Bulevardul Aurel Vlaicu numărul 254, zona Badea Cârţan.

Din punct de vedere funcţional, clădirea cuprinde: zona terenului de joc cu caracter multifuncţional (dimensionată şi dotată corespunzător pentru terenul de handbal, baschet şi volei, cu zonă de protecţie specifică fiecărui sport, conform instrucţiunilor fiecărei federaţii sportive în parte), zona gradenelor, care va asigura locurile pentru publicul spectator, locuri pentru spectatori VIP şi reprezentanţi ai presei, precum şi locuri destinate persoanelor cu dizabilităţi.

Compania Naţională de Investiţii anunţa că a semnat, la data de 17 decembrie 2018, contractul privind proiectarea şi execuţia lucrărilor aferente obiectivului de investiţii „Sală Sport Polivalentă“ din  Constanţa. Noua investiţie urmând a fi construită de Asocierea S.C. EUROMATERIA S.R.L, S.C. ADURO IMPEX S.R.L, CONPAT SCARL – DELTA CON S.R.L, RESEARCH CONSORZIO STABILE S.C. ARL.

SC EUROMATERIA SRL este firma care a contestat licitaţiile publice organizate de Compania Naţională de Investiţii pentru reabilitarea Cazinoului. 

Pe aceeaşi temă:

FOTO Cum va arăta Sala Polivalentă din Constanţa care va fi gata peste aproape trei ani. Firma care o va construi s-a opus reabilitării Cazinoului

ConstanţaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite