Încep cursurile de teatru-dans contemporan cu maestrul Călin Hanţiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Hanţiu
Călin Hanţiu

Coregraful Călin Hanţiu deschide la Constanţa un centru de dans contemporan pentru cei care vor să se elibereze de agitaţia cotidiană. Pentru 18 şedinţe pe lună trebuie să plătiţi 300 de lei. Cursurile încep miercuri, 19 octombrie, la ora 19.30 şi se ţin la sediul Teatrului de Stat din strada Răscoalei 1907 nr. 5.

După ce a ieşit din lumea artistică, coregraful şi balerinul Călin Hanţiu revine pe scena constănţeană. La iniţiativa maestrului, contănţenii vor avea posibilitatea să se înscrie la un curs de teatru-dans contemporan.

„Până acum am lucrat întotdeauna cu artişti profesionişti. Acum m-am gândit să merg spre o formă de teatru-dans cu persoane care-şi doresc o refulare a societăţii de astăzi. Pentru mine, teatrul-dans este deschiderea şi găsirea unor noi modalităţi de a-ţi regăsi corpul, mintea, atât muzical, dansant, cât şi vizual", spune Călin Hanţiu.

La curs se poate înscrie oricine, întrucât nu există limită de vârstă. Vor fi 20 - 25 de persoane, împărţite pe două grupe. Prima grupă va participa la cursuri luni, mercuri şi vineri, de la 19.30 la 21.00, iar a doua marţi şi joi. Apoi, grupa de marţi şi joi va fi luni, miercuri şi vineri. „În total vor fi 18 şedinţe pe lună, iar tariful va fi în jurul valorii de 300 de lei", a dat lămuriri coregraful.

Primul spectacol - „Spartacus"

Maestrul Călin Hanţiu va pune mare accent pe expresivitatea celor care vin la centru: „Aici vor învăţa ce înseamnă gestica pozivită - negativă, o întrebare, o stare de criză, de bucurie, deci tot ceea ce poate să întruchipeze un spectacol".

Pe lângă mişcare, refulare şi relaxare, cei care se înscriu la centrul teatru - dans contemporan au posibilitatea de a performa în spectacole semiprofesionale, semestrial.

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri