În Spitalul Mangalia vor fi tratate cazurile asimptomatice şi uşoare de infectare cu COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zona de triaj a Spitalului din Mangalia FOTO Primăria Mangalia
Zona de triaj a Spitalului din Mangalia FOTO Primăria Mangalia

Ca urmare a înmulţirii cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2, la nivel naţional şi judeţean, în conformitate cu prevederile Ordinului MS Nr. 555/2020, Spitalul Municipal Mangalia a fost inclus în lista spitalelor de linia a II-a, care va trata cazurile asimptomatice şi uşoare.

Unitatea medicală din Mangalia se pregăteşte, în regim de urgenţă, pentru a prelua pacienţii suspecţi sau confirmaţi COVID-19. În prezent, la nivelul unităţii spitaliceşti din Mangalia activitatea medicală se desfăşoară în condiţii normale şi au loc acţiuni de reorganizare a spaţiilor medicale. 

Pentru a preveni răspândirea infecţiilor cu coronavirus în rândul cadrelor medicale, dar şi a pacienţilor internaţi, la unitatea sanitară au fost luate măsuri de prevenţie şi igienico-sanitare, încă de la debutul crizei epidemiologice.

În acest sens, a fost amenajat un spaţiu special pentru triajul pacienţilor, două izolatoare şi se intervine cu promptitudine la orice caz care ar putea pune în pericol sănătatea publică. 

Reprezentanţii spitalului vor informa opinia publică despre dinamica activităţii medicale din spital, în actualul context, pe măsură ce vor stabili toate detaliile cu forurile medicale superioare.

Pe aceeaşi temă: 

 

Orban: Măsura purtării măştii în spaţii deschise va fi luată la nivel local şi numai pentru anumite tipuri de activităţi

 

Sub semnul lui Zorro! Argeş, primul judeţ care ia în serios lupta cu coronavirusul: masca, obligatorie şi în aer liber 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite