FOTO Stimularea turismului. Mazăre impune şase animatoare şi car alegoric pentru fiecare club din Mamaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Radu Mazăre a pus în practică ceea ce anunţase la începutul acestui an. Fiecare club din Mamaia este obligat din acest sezon turistic să aibă un car alegoric, cu minimum şase animatoare, cu care să defileze prin staţiune în fiecare weekend.

Decizia a fost adoptată prin hotărâre de Consiliu Local Municipal, în şedinţa de marţi, 26 martie. Obligativitatea face parte dintr-o serie de măsuri menite să stimuleze turismul de pe litoral, al cărui principal promotor a devenit chiar Radu Mazăre.

Primarul Constanţei a iniţiat anul trecut, în vara 2012, Carnavalul carelor alegorice. În fiecare weekend, cluburile îşi închiriau sau îşi amenajau o platformă decorativă, cu muzică, boxe, instrumente, dansatoare şi măşti, care străbăteau la pas staţiunea. La fiecare paradă, Radu Mazăre conducea cortegiul costumat de fiecare dată altfel: sultan, şah, maharajah, samurai, gladiator etc.

„Cluburile sunt obligate să participe la defilarea săptămânală a carelor alegorice, la carnavalul propriu-zis, care durează două luni de zile. Cluburile trebuie să îşi facă un car alegoric, cu un număr minim de şase animatori sau animatoare, ca să nu mai văd două speriate-două leşinate pe-acolo“, a spus primarul Mazăre.

El a mai cerut consilierilor să voteze şi prevederea ca unităţile de alimentaţie publică să aibă program zilnic în perioadele de la capăt de sezon (1 mai - 15 iunie, 15 - 30 septembrie), când vor fi deschise între 4 şi 6 ore pe zi. Terasele, barurile şi restaurantele sunt obligate să aibă meniuri scrise în cel puţin o limbă de circulaţie internaţională, în funcţie de specificul clientelei.

Cine nu respectă hotărârile îşi va pierde autorizaţia de funcţionare – a ameninţat primarul. Amenzile pornesc de la 1.000 lei până la 1.500 de lei pentru persoanele fizice autorizate, iar pentru firme de la 1.500 lei până la 2.500 lei.

Sezonul turistic debutează la 1 mai, iar investitorii prelungesc sezonul până la 1 octombrie, prin oferte speciale, cu reduceri consistente de preţ.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite