FOTO Istorie aruncată la gunoi! Protest faţă de indiferenţa autorităţilor în ceea ce priveşte Edificiul roman cu mozaic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Istorie distrusă cu barosul şi aruncată la gunoi. FOTO Grupul de Artă Fotografică F:5,6
Istorie distrusă cu barosul şi aruncată la gunoi. FOTO Grupul de Artă Fotografică F:5,6

Acţiune dublă împotriva indiferenţei autorităţilor faţă de cultura şi istoria constănţeană. Voluntarii din Grupul de Artă Fotografică au curăţat zona Edificiului roman cu mozaic de gunoaie şi acum protestează.

Aproape 20 de amatori de fotografie au luat parte sâmbătă la acţiunea de ecologizare a spaţiului verde aflat în spatele Edificiului roman cu mozaic. 

Suprafaţa de teren acoperită acum de ruinele vechii cetăţi Tomis a ajuns să arate ca o groapă de gunoi a cartierului. Localnicii aruncă acolo hârtii, sticle de plastic, dar nici autorităţilor nu pare să le pese. 

Voluntarii din "Grupul de Artă Fotografică F:5.6" au strâns la sfârşitul săptămânii trecute peste 20 de saci plini cu gunoaie. Miercuri, 4 martie, aceiaşi oameni ies în stradă pentru un protest împotriva indiferenţei autorităţilor locale. 

Protestatarii susţin că Edificiul roman cu mozaic - un monument ridicat în secolul IV se degradează simţitor de la o lună la alta. Până acum, nici Guvernul, nici Consiliul Judeţean Constanţa nu a alocat fondurile necesare reparaţiilor. 

Din această cauză, mozaicul roman a ajuns să fie inundat în 2014, iar zidul care îl înconjoară a cedat infiltraţiilor de apă.

Protestatarii sunt conştienţi că demersul lor nu va avea succesul scontat, dar ei spun că vor să tragă un semnal de alarmă şi să îi facă pe cei care locuiesc în zonă să nu mai arunce gunoaie. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite