Deznodământ cu suspans în cazul asasinatelor din Cernavodă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Giani Deli-Iorga
Giani Deli-Iorga

Riscă minim 25 de ani de închisoare sau detenția pe viață: procesul lui Giani Deli-Iorga, tânărul care a asasinat doi bătrânei din Cernavodă în numele prietenului său, Bogdan Mitu, a ajuns la final. Judecătorii nu amânat, astăzi, pentru a doua oară, pronunțarea sentinței.

Crimele tânărului au atras o altă tragedie. Cazul a îngrozit o țară întreagă: membrii a două familii au murit în împrejurări cumplite, în aceeași zi, la câteva ore distanță.

Giani Deli-Iorga mărturiseşte la tribunal cum a comis crimele de la Cernavodă

Victimele lui Giani Deli-Iorga au fost Petru și Elena Garoafă, doi bătrânei. Criminalul s-a dus la locuința lor din Cernavodă în ziua de 2 ianuarie 2010 ca să le ceară să-l primească în casă, din nou, pe prietenul lui Bogdan Mitu, căsătorit cu fiica adoptivă a victimelor, Gabriela. Bătrânii nu a fost de acord: s-au certat iar Giani i-a asasinat. Ficare dintre victime a primit câte 25 de lovituri de cuțit.
Ulterior, l-a anunțat pe prietenul său Bogdan Mitu că socrii săi sunt morți. Știind că odată ajuns la familia Garoafă va da peste două cadavre, Mitu și-a ucis soția, înecând-o în Dunăre iar apoi s-a sinucis.

Procurorul de ședință a cerut magistraților Tribunalului condamnarea pe viață a celui care a provocat o asemenea tragedie. Pe tot parcursul anchetei, Giani și-a recunoscut vina și a spus că regretă. Avocatul inculpatului a cerut o pedeapsă de 25 de ani de închisoare. Avocatul a motivat cererea spunând că Petre Garoafă a atacat primul, ridicând cuțitul. Avocatul a mai afirmat că Giani a urcat la etaj, nu cu intenția de a o suprima și pe bătrână ci pentru a o ruga să sunte la 112 după ajutor. Femeia a început să țipe, a spus apărătorul, iar tânărul s-a speriat și a lovit-o cu cuțitul.

Sentința ar fi trebuit dată de magistrați în data de 27 februarie, însă propunțarea a fost amânată pentru astăzi. Magistrații Tribunalului au dat un nou termen pentru data de 7 martie.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite