Daciana Sârbu şi Corina Creţu, în cărţi pentru europarlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daciana Sârbu
Daciana Sârbu

Rovana Plumb, preşedinte al Organizaţiei de femei social-democrate, l-a rugat vineri pe premier ca pe lista candidaţilor eligibili pentru europarlamentare să se regăsească Daciana Sârbu, Corina Creţu şi Viorica Dăncilă.

Răspunsul lui Ponta a fost că toate cele cinci femei europarlamentare din partea PSD care îşi desfăşoară în prezent activitatea în Parlamentul European sunt foarte bune în activitatea lor. 

Un sondaj recent realizat de Centrul de Studii şi Cercetări Infopolitic (CSCI) a arătat că dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul European, PSD ar câştiga cele mai multe voturi.

Astfel, candidaţii social-democraţia ar fi votaţi de 40% din români. Pe locurile următoare în preferinţele celor chestionaţi se situează candidaţii liberali cu 21% şi cei ai PDL cu 17%. 

Democrat-liberalii şi-au stabilit lista cu candidaţi eligibili pentru alegerile europarlamentare din primăvara anului viitor, chiar dacă Vasile Blaga a anunţat, precaut, că decizia finală va fi luată abia în toamnă.

„Avem, deocamdată, înregistrate cereri la organizaţii. Ele vor fi analizate pe parcursul toamnei şi, ţinând cont şi de implicarea fiecăruia în activitatea partidului, vom stabili forma finală a listelor“, a declarat liderul PDL. 

Marea surpriză a democrat-liberalilor este candidatura Monicăi Macovei. Deşi a fost în conflict deschis cu Vasile Blaga şi a susţinut-o pe Elena Udrea pentru şefia partidului, Macovei a bătut palma cu „Buldogul“ şi va primi al treilea loc pe listele PDL pentru europarlamentare, poziţie ce îi asigură un nou mandat la Bruxelles.

STOLOJAN, CAP DE LISTĂ

Conform unor surse din conducerea PDL, democrat-liberalii vizează un procent de aproximativ 18% la alegerile din primăvara lui 2014, scor ce le-ar asigura şase mandate eligibile de eurodeputaţi. Primul pe listă rămâne actualul lider al europarlamentarilor PDL, Teodor Stolojan, care a anunţat, deschis, că este interesat de un nou mandat. 

Marele perdant al luptei pentru Bruxelles rămâne Cristian Preda, care a fost exclus pentru şase luni din partid şi nu va mai prinde un loc eligibil pe listele democrat-liberalilor, deşi a arătat în mai multe rânduri că îşi doreşte să-şi continue cariera politică europeană. Mai mult, Preda şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Bruxelles în aceeaşi zi cu Monica Macovei.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite