Cum a ajuns o tânără doctoriţă victima unui joc TikTok. Poliţia îl caută pe individul care a intrat în maşina sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dana Ioana Mănac, doctoriţa de la Medgidia care a fost victima unui joc TikTok Sursa Facebook DIM
Dana Ioana Mănac, doctoriţa de la Medgidia care a fost victima unui joc TikTok Sursa Facebook DIM

O doctoriţă din Medgidia a fost victima unei agresiuni în propria maşină. Un individ s-a urcat lângă ea şi a atins-o filmând-o cu telefonul mobil. „O să vezi asta pe TikTok“, i s-a spus tinerei.

Iată ce a relatat victima, Dana Ioana Mănac, medic de Obstetrică-Ginecologie la Spitalul Medgidia:

„Parcarea Mega Image, intersecţia Casa de Cultură, Constanţa, aproximativ orele 18.30-18.45.

Mi-am încărcat cumpărăturile în portbagaj şi am urcat în maşină. Maşinii mele nu i se blochează automat uşile şi, în timp ce încercam să pun contactul, am văzut că un individ deschide uşa, cu telefonul în mână.

I-am zis "Ieşi afară!", nimic, a urcat pe locul din dreapta ţinând în continuare telefonul în mână pe butonul de înregistrare video; l-am împins cum am putut, am început să ţip, timp în care a pus mâna pe mine. Într-un final, a ieşit, eu eram şocată, tremuram din toate încheieturile.

S-a dus la ceilalţi 2 prieteni ai lui, unul din ei strigând după mine "O să vedeţi filmuleţul pe TikTok!".

La toată această scenă participa, pasiv evident, un cetăţean aproximativ de vârsta mea care mi-a spus "Copii, fac şi ei glume".

Dacă încă te uiţi la postarea asta şi consideri că "E o glumă", îţi propun să te gândeşti aşa: dacă era iubita ta, mama ta, sora ta în poziţia mea şi telefonul era un cuţit de exemplu, oare mai vedeai totul ca o glumă?

Am rugămintea distribuirii acestei postări, pentru identificarea acestui individ (plângerea la Poliţie e deja făcută pentru multiplele infracţiuni, având în vedere şi starea de alertă naţională şi justificarea deplasării, precum şi încălcarea proprietăţii personale).

captura

Dacă vezi o postare pe TikTok (eu personal nu am şi nici nu ştiu cum funcţionează) sau altă platformă în care un individ intră într-o maşină albă cu interior crem, şi pe scaunul din stânga este o tipă îmbrăcată în pantaloni negri şi geacă de blugi (eu), anunţă - mă, filmuleţul nu e fake.

Refuz să cred că asta e lumea "normală" în care trăim, că pentru vizualizări, sperii un om total de-a #@&%*.

Îmi doresc să mă simt în siguranţă în oraşul în care trăiesc (Constanţa), iar în acest moment nu mă simt, având în vedere că acest lucru s-a petrecut sâmbătă în amiaza mare“.

TikTok este o aplicaţie chinezească, socotită „o revelaţie“ pe reţelele de socializare, în care utilizatorii se filmează în diferite postări şi se întrec în a lansa provocări.

Deocamdată, aceasta este prima sesizare de acest fel depusă la Poliţia Constanţa. Fapta este considerată în această fază o contravenţie la Legea nr. 61/1991, privind liniştea şi ordinea publică, în speţă Articolul 2, alineat 1, care prevede: „Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni: săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora“ 

„Persoana în cauză a depus o petiţie la Poliţie. Nu este plângere, pentru că plângerea se face pe fapte penale. Aici nu vorbim de o cauză penală, nu e infracţiune, ci e o contravenţie. Autorul urmează a fi identificat. Se fac verificări pentru stabilirea identităţii sale şi luarea măsurilor care se impun. Nu am mai avut astfel de solicitări“, a precizat Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanţa.

Pe aceeaşi temă: 

Un influencer a fost confirmat cu Covid-19, la câteva zile după ce a lins o toaletă publică VIDEO

TikTok a avut o problemă de securitate gravă, care a expus conturile utilizatorilor

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite