Controalele ANSVSA pe litoral scot la iveală nereguli grave. Inspectorii au dat amenzi de 62.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva Adevărul
FOTO Arhiva Adevărul

Inspectorii sanitari-veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au verificat în perioada 7-10 august 98 de unităţi din staţiunile Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

Echipele de control ANSVSA, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017, au constatat că agenţii economici comercializează produse alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar şi nu respectă normele sanitare veterinare privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi valorificare a produselor alimentare.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, 12 restaurante, 3 unităţi tip fast food, 3 unităţi tip bufet, 2 rulote, 2 baruri, 2 snack baruri, 2 tonete, 2 magazine alimentare, un laborator de cofetărie/patiserie şi o cofetărie/patiserie au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 62.000 de lei.

De asemenea, comercianţii au fost sancţionaţi şi pentru etichetarea şi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

Au fost confiscate şi retrase de la comercializare 193 de kg produse alimentare, improprii consumului uman, cantitate care a fost dirijată către o unitate de neutralizare. 

Pe aceeaşi temă: 

Terasă din Eforie Sud închisă temporar. Mizerie şi alimente expirate au fost descoperite în urma unui control

Terasă din Eforie Sud, închisă temporar şi amendată, după găsirea unor produse expirate

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite