Consulul Republicii Chineze și-a încheiat mandatul la Constanța

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După 37 de ani de ani petrecuți în România, consulul general al Republicii Populare Chineze la Constanţa, Wang Tieshan, și-a încheiat astăzi mandatul. Autoritățile i-au decernat titlul de Cetățean de onoare al județului.

Astăzi, în cadrul ședinței Consiliului Județean, consulul general al Republicii Populare Chineze la Constanţa, Wang Tieshan, a primit titlul de Cetățean de onoare al județului Constanța.

Acesta se află de peste trei decenii în România, numărându-se printre primii studenți chinezi veniți în țară pentru a-și definitiva studiile. A fost o prezență activă în acțiunile diplomatice locale, în domeniul economic, dar și educațional. Consulul Chinei la Constanța a avut un aport deosebit în achiziționarea delfinilor care au populat în această vară Complexul Muzeal de Științe ale Naturii.

În cadrul ceremoniei de astăzi de acordare a titlului, consulul a oferit autorităților județene un tablou cu urși panda. Un gest simbolic, după cum a spus acesta, dar reprezentativ pentru brandul Chinei.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite