Constănţenii refuză să fie căpşunari! „Nu mai vor să fie trataţi de spanioli ca «hoţi de locuri de munc㻓, spune şefa AJOFM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emilia Murineanu, directorul AJOFM
Emilia Murineanu, directorul AJOFM

Oferta de locuri de muncă în străinătate nu mai prezintă interes pentru constănţeni. De câteva zile au început înscrierile pentru cei care vor să plece la cules de căpşuni în Spania, însă foarte puţini constănţeni sunt interesaţi.

 Salariul este de aproximativ 890 de euro pe lună, iar cazarea este asigurată de angajator. La nivelul întregii ţări sunt disponibile 800 de locuri de muncă. Dacă în alţi ani constănţenii stăteau la coadă pentru a-şi depune dosarul de înscriere, acum, la trei zile de la începerea înscrierilor, doar trei persoane depuseseră dosarul pentru a pleca la cules de căpşuni.

„Este un semn clar că mirajul străinătăţii s-a transformat într-o realitate inacceptabilă pentru români, că experienţa aceea i-a determinat să redescopere sentimentul demnităţii. Acum refuză să se mai umilească de bunăvoie. Fiind informaţi, înţeleg diferenţa de şomaj dintre Spania şi România şi refuză să fie trataţi de spanioli ca nişte «hoţi de locuri de munc㻓, spune Emilia Murineanu, directorul AJOFM.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite