Constanţa: Gabriela Ioniţă este învăţătoarea care formează premianţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Ioniţă
Gabriela Ioniţă

În 31 de ani de carieră, învăţătoarea a învăţat să scrie şi să citească sute de copii. Gabriela Ioniţă este dascăl la anexa Liceului Decebal şi are elevi de clasa a III-a.

Gabriela Ioniţă a fost dascăl pentru sute de copii pe care i-a ajutat să pornească cu dreptul în viaţă. A păşit timidă spre catedră la vârsta de 19 ani şi s-a îndrăgostit de profesie. „Primii elevi i-am avut în satul natal, Comana, iar acum ei au 35-36 de ani. Unul a devenit profesor, altul farmacist şi chiar primar - Neluţu Adam", mărturiseşte învăţătoarea.

Mamă pentru elevi

Dascălul păşeşte în fiecare dimineaţă în clasă cu dăruire şi emoţie, iar când pe uşă intră un fost elev care vine s-o vadă, îi dau lacrimile de bucurie. „Iubesc foarte mult copiii şi i-am apropiat pe toţi de mine. Le sunt învăţătoare, mamă şi o prietenă devotată. În pauze vin la mine şi-mi povestesc frustrările lor, nemulţumirile şi chiar bucuriile. Printre altele, îmi aduc bileţele în care îmi mulţumesc că le sunt învăţătoare", povesteşte cu drag Gabriela Ioniţă.

Dacă elevii o iubesc, părinţii o stimează pentru tot ceea ce face pentru odraslele lor. „La şedinţe creez o atmosferă care depăşeşte statului profesor-părinte şi încerc să intru în rolul de a doua mamă. Părinţii se implică şi mă sprijină în toate activităţile pe care le desfăşor. Între noi există o permanentă colaborare", spune dascălul.

Formează premianţi

În afară de programă, învăţătoarea stă cu elevii şi face temele, îi pregăteşte pentru concursuri şi merge cu ei în excursii. „Încerc să suplinesc, atunci când este nevoie, rolul părintelui. Îi înţeleg că nu au timp de lecţii, de aceea le preiau din sarcini, stau peste program cu elevii să facem temele şi să ne pregătim pentru concursuri", spune Gabriela Ioniţă.

Mulţi dintre copii obţin punctaj maxim, dar satisfacţia cea mai mare este că nu are doar unul sau doi premianţi, ci o clasă întreagă. „Copii mei se fac cunoscuţi prin rezultatele de la concursurile şcolare. Anul trecut, din 21 de copii de clasa a II-a 20 au participat la concursul de matematică Eurojunior şi mai mult de jumătate a obţinut punctaj maxim. Acum ne pregătim intens pentru concursurile de la clasa a III-a", se mândreşte ea.

O altă bucurie pentru Gabriela Ioniţă sunt excursiile organizate cu cei mici. A fost în vizite la Cheile Dobrogei, mănăstirile din nordul Dobrogei, la Bucureşti, la Muzeul Grigore Antipa şi la Palatul Parlamentului. În oraş a vizitat toate obiectivele turistice, iar bucuria copiilor a fost imensă.

Citiţi mai multe în !

image
Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite