Constanţa: Fetiţa lăuzei ucisă de porcină este sănătoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ştefania Simona s-a născut în urmă cu zece zile, după ce mama sa infectată cu virusul AH1N1 a fost supusă unei operaţii de cezariană . Fetiţa este perfect sănătoasă şi nu a petrecut decât primele zile din viaţă la izolare. Ea urmează să fie externată în cursul acestei săptămâni.

Nu îşi va cunoaşte mama niciodată, însă venirea sa pe lume sa va fi privită întotdeauna ca un miracol: micuţa Ştefania Simona este fetiţa născută, ca prin minune, perfect sănătoasă dintr-o mamă muribundă, infectată cu virusul AH1N1.
Micuţa Ştefania va fi externată în această săptămână

image

Ştefania a fost adusă pe lume prin cezariană, decizie luată de medici în încercarea de a-i salva viața și ei, și mamei sale, Simona Geacarel (24 de ani). Dar însărcinată fiind, tânăra nu putea primi antibiotic puternic pentru că i-ar fi dăunat pruncului din pântece.

Mai citiţi şi: Carantină pe trei etaje la Spitalul Judeţean Constanţa


EXCLUSIV Ea este lăuza răpusă de gripa porcină


„S-a născut în jurul orei 12.00 şi avea, la naştere, 2,200 kilograme. O fetiţă frumoasă sănătoasă şi vioaie. Foarte ciudat, pentru că Simona s-a stins, două zile mai târziu, tot în jurul orei 12.00“, povesteşte bunica micuţei, Elena Murgoci, din Năvodari.

Imediat după naştere, Ştefania Simona a fost pusă într-un incubator. A fost izolată pentru câteva zile de ceilalţi nou-născuţi, însă curând medicii aveau să primească o veste bună: bebeluşul nu avea gripă porcină.

Simona Geacarel, alături de soţul ei

image

„Fetiţa este perfect sănătoasă, starea sa este bună. Probabil a preluat anticorpii mamei“, a spus managerul Spitalului Clinic de Urgenţă Constanţa, Dan Căpățână. Declarația este susținută și de directorul Autorității de Sănătate Publică din Constanța, Constantin Dina.

Constanţa: Lăuza a murit din cauza gripei porcine. În spital a fost instituită carantina!


Micuța Ştefania Simona a fost dusă într-un salon normal şi, prin rotaţie, în fiecare zi, cineva din familia sa vine să îşi petreacă timpul cu ea. „Nu ştim când să o externăm dar probabil marţi sau miercuri. Abia aşteptăm să o avem acasă“, a mai spus bunica sa. 

„Virusul nu s-a transmis familiei“


Fetiţa nu este singura din familie care nu a contactat virusul care i-a ucis mama, într-un interval scurt de nici o săptămână. Simona Geacarel a acuzat primele simptome în ziua de sâmbătă, iar vineri a murit, în ciuda tuturor tratamentelor primite.

Soţul, fratele şi mama sa, ba chiar şi nepoţelul de zece luni, care au fost în permament contact cu ea, chiar şi după ce testele de laborator confirmaseră că are gripă porcină, nu au acuzat nici un simptom. Mai mult, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică nici nu au considerat necesar să îi supună analizelor medicale. 
Citiţi explicaţia specialiştilor în !

stampila constanta
image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite