Constanţa: Carmen Aldea Vlad, textiera soliştilor de muzică uşoară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poetă şi textieră cunoscută, Carmen Aldea Vlad îşi dedică marea parte a timpului pregătirii viitoriilor artişti. Deşi a a terminat Economia Turismului, Carmen Aldea Vlad a decis să combine cele două pasiuni, muzica şi turismul.

În anul 1974 era cea mai tânără directoare de hotel din ţară, la hotel „Delfinul“, apoi, în 1977 a construit „Vega Alcor“. Trei ani mai târziu, în 1980 a pus pe picioare hotelurile „Venus“ şi „Bucureşti“, dar în final a rămas să coordoneze activitatea doar la  hotelul „Venus“

Îi scrie versurile lui Fuego

Deşi este născută la Constanţa, şi-a petrecut copilăria la Baia Mare şi Sighet, acolo unde tatăl său era căpitan la grăniceri. În acea perioadă a cunoscut-o şi pe Angela Buciu, de care o leagă o prietenie foarte strânsă.

„Angela îmi trimite mereu costumul ei moroşenesc, pe care-l îmbrac cu mare plăcere la diferite ocazii“, spune mândră artista. A început prin a scrie versuri pentru ea însăşi şi a terminat prin a le face versurile altor cântăreţi. Membră a Uniunii Compozitorilor şi Muzicienilor din România, Carmen Aldea Vlad a colaborat de-a lungul timpului foarte bine cu artişti consacraţi, precum Angela Similea, Corina Chiriac, Komornyk, dar cel mai mult a scris pentru Paul Surugiu (Fuego) şi Irina Loghin.

Corina Chiriac s-a lansat pe versurile ei

Artista îşi aminteşte că a lansat pe piaţa muzicală românească foarte mulţi artişti. „Corina Chiriac s-a lansat în anul 1982 cu piesa „Apă şi foc“, o melodie ale cărui versuri îmi aparţin. Peste câţiva ani, Komornyk a făcut senzaţie cu piesa „Spune-mi unde să te găsesc!“, spune zâmbind Carmen Aldea Vlad. Între timp, a colaborat şi cu alţi artişti: Ileana Şipoteanu, Perletta Toma, Marina Scupra, Izabela Nedelea, Monica Anghel, Aurelian Temişan.

Deşi se simte împlinită ca artistă, binecunoscuta textieră spune că are o mare dezamăgire. Piesa „Mamaia, Mamaia“, scrisă în anul 1983 pentru grupul „Song“, nu a fost niciodată editată. „De-a lungul anilor, am intervenit cu Horia Moculescu la Electrocord şi-n alte părţi, dar tot n-am reuşit s-o scoatem pe piaţă“, a declarat Carmen.

Din suflet pentru copii


Cu toate că scrisul îi ocupă cea mai mare parte a timpului, Carmen Aldea Vlad s-a dedicat în ultimii ani copiilor sau artiştilor în devenire, cum îi place să-i numească. Este foarte mândră de toţi elevii ei, dar în mod special de Bianca Niţă, Dumitrana Lupu şi Claudiu Băluţă. „Lucrez cu copii din toată ţara. Toţi sunt talentaţi şi sunt sigură că vor reuşi să se afirme“, a precizat ea.

De-a lungul timpului a colaborat cu foarte mulţi artişti şi are o grămadă de amintiri, unele plăcute, altele mai puţin plăcute. Ceva n-a putut însă să
uite niciodată. „Îmi amintesc că eram cu Aurel Manolache şi Dumitru Lupu la o preselecţie a Festivalului Mamaia Copiilor. În acel an, am ascultat peste 1.200 de copii. Câţiva dintre micuţii care trebuiau să cânte, făceau parte din corul bisericii. Pentru că erau foarte săraci, sătenii au făcut chetă ca acei copii să poată ajunge la preselecţie“, îşi aminteşte Carmen Aldea Vlad.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite