Ce te aşteaptă la graniţa cu Bulgaria, în Vama Veche. A doua zi de restricţii impuse de ţara vecină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Poliţia de Frontieră
FOTO: Poliţia de Frontieră

Începând cu 1 septembrie, Bulgaria a impus o serie de restricţii celor care intră pe teritoriul ei, din România. Astfel, turiştii pot folosi doar anumite puncte vamale şi trebuie să aibă documente care să ateste vaccinarea sau starea de sănătate.

În prima zi a restricţiilor, la punctul de trecere al Frontierei se înregistrau valori de aşteptare de 90 de minute, atât la intrarea în România, cât şi la ieşirea din ţară. În cea de-a doua zi, joi, 2 septembrie, timpul de aşteptare s-a redus la 30 de minute, intrarea în ţară făcându-se pe o arteră de circulaţie, iar ieşirea din România pe două artere.

Poliţiştii de Frontieră au explicat cozile din prima zi prin faptul că Bulgaria a condiţionat intrarea pe teritoriul ei de prezentarea anumitor documente sau de controlul efectuat de medici prezenţi în vamă. 

„Începând cu 1 septembrie, singura cale de acces din judeţul Constanţa pentru persoanelle care trec din România în Bulgaria, în scop turistic, este Vama Veche. Mai sunt şi alte căi de acces, dar nu pentru scop turistic, ci pentru persoane care tranzitează Bulgaria. Asta a făcut ca persoanele care pleacă în concediu în Bulgaria să intre doar prin acest punct de frontier”, spun cei de la Poliţia de Frontieră. 

La trecerea frontierei cu Bulgaria trebuie prezentat un certificat COVID digital UE valid pentru vaccinare, trecere prin boală sau test efectuat sau a unui document similar care conţine aceleaşi date ca şi Certificatul digital COVID al UE.

Şi la intrarea în ţară sunt cozi mari deoarece se întorc românii din străinătate şi nu toţi au certificate electronice de vaccinare care pot fi scanate uşor şi repede de poliţiştii de frontieră. În celelalte cazuri, românii sunt preluaţi de alte autorităţi (DSP) care verifică documentele care să ateste starea de sănătate.

Între categoriile speciale de persoane exceptate de la cerinţa prezentării de documente COVID la intrarea în Bulgaria se află persoanele care tranzitează ţara, în cazul în care se garantează părăsirea imediată a teritoriului acestui stat şi copiii cu vârsta de până la 12 ani.

Cetăţenilor români le este permisă intrarea pe teritoriul Bulgariei numai prin puncte de trecere a frontierei unde se află personal medical bulgar. Astfel, din România se poate intra pe teritoriul statului vecin, prin:

  • P.T.F. Giurgiu - Ruse, judeţul Giurgiu
  • P.T.F. Calafat - Vidin, judeţul Dolj
  • P.T.F. Bechet – Oriahovo, judeţul Dolj
  • P.T.F. Turnu Măgurele - P.T.F. Somovit-Nikopol, judeţul Teleorman
  • P.T.F. Vama Veche - Durankulak, judeţul Constanţa.

Prin P.T.F. Ostrov – Silistra, judeţul Călăraşi, P.T.F. Zimnicea - Svishtov şi P.T.F. Negru Vodă - Kardam, judeţul Constanţa se permite intrarea persoanelor care tranzitează teritoriul R. Bulgaria, în cazurile în care se poate garanta părăsirea imediată a teritoriului ţării.

Citeşte şi: 

Reacţiile politicienilor din Constanţa la revocarea lui Stelian Ion. „Dacă nu mai eşti ministrul Justiţiei, hai, tată, acasă“

Traficul de mărfuri în porturile maritime româneşti a crescut cu 10%

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite