Ce condiţii trebuie să respecte pelerinii de la Peştera Sfântului Andrei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pelerini la Peştera Sfântului Andrei FOTO Adevărul Constanţa
Pelerini la Peştera Sfântului Andrei FOTO Adevărul Constanţa

Aproximativ 20.000 credincioşi sunt aşteptaţi în zilele de joi, 29 noiembrie şi vineri, 30 noiembrie, la Peştera Sfântului Apostol Andrei din comuna Ion Corvin, din sudul Dobrogei. Oamenii vin să sărbătorească praznicul Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul românilor.

Cei care se vor ocupa de siguranţa şi ordinea manifestării religioase sunt jandarmii de la Gruparea Mobilă Tomis. Ei vor fi în număr de 200. Dispozitivele de ordine vor fi formate din echipe de patrulare pedestră şi auto, precum şi echipe de intervenţie mobile.

Zona în care se va desfăşura ceremonialul religios va fi delimitată cu garduri metalice, iar în zonele de acces se va efectua control preventiv corporal şi al bagajelor.

Jandarmeria face câteva recomandări pentru cei care vor să ajungă la Mănăstirea Peştera Sfântului Apostol Andrei. Este important ca aceştia să respecte instrucţiunile oamenilor legii pentru a preîntâmpina neplăcerile cauzate de haos.

Astfel, pelerinii trebuie să se supună controlului corporal şi al bagajelor, să acorde sprijin ehipelor de ordine aflate în dispozitivul de ordine şi siguranţă public, să aibă un comportament decent, în conformitate cu normele de convieţuire socială şi să respecte regulile impuse de organizatori şi Jandarmerie.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite