Câteva zeci de persoane au protestat la Constanţa, nemulţumite de administraţia locală

0
0

Aproximativ 40 de persoane au protestat, sâmbătă seară, în faţa Prefecturii Constanţa, fiind nemulţumite de administraţia locală. Oamenii au reclamat, între altele, modul în care s-a făcut deszăpezirea şi faptul că urmează să fie achiziţionate autobuze diesel pentru transportul în comun şi nu electrice.

Protestul a fost organizat de Asociaţia Constanţa Ia Atitudine, care a mai desfăşurat în anii trecuţi acţiuni similare la adresa administraţiei locale, fiind anunţat pe o reţea de socializare. 

Participaţii s-au adunat în faţa Prefecturii în jurul orei 18.00, venind cu pancarte pe care scria “Vrem transport civilizat, nu sicriu improvizat”, “Verdeaţă nu betoane”, “Vrem dezvoltare, nu ajutoare“, “Dacă nu ningea, nu era zăpadă”, “Ne-aţi făgăduit marea cu sarea”.

Oamenii au spus că sunt nemulţumiţi de modul în care a fost realizată deszăpezirea, reclamând că nu există un registru al spaţiilor verzi şi că autorizaţiile de construire sunt emise ”haotic”. O altă problemă ridicată de manifestanţi se referă la transportul în comun.

“Primăria urmează să achiziţioneze mijloace de transport noi, dar nu s-a consultat cu populaţia ca aceastea să fie electrice, nepopulante, cumpără tot diesel, care poluează şi în acest mod nu se rezolvă problema oraşului nostru”, a declarat Robert Manea, membru al Asociaţiei Constanţa Ia Atitudine. 

Manifestanţii au pornit apoi într-un marş pe străzile şi bulevardele Constanţei.

Organizatorii spun că au dorit ca prin acest protest să tragă un semnal de alarmă despre felul în care Primăria Constanţa gestionează problemele ridicate de ei.

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite