Câte persoane din afara sistemului s-au imunizat în centrele de vaccinare ale Forţelor Navale Române

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaccin FOTO Pixabay
Vaccin FOTO Pixabay

În cele tei centre de vaccinare ale Forţelor Navale Române din Constanţa, Mangalia şi Babadag, au fost administrate peste 5.200 de doze de vaccin.

Forţele Navale Române continua să sprijine Campania Naţională de Vaccinare împotriva COVID-19, prin organizarea si asigurarea bunei funcţionări a trei centre de vaccinare în Constanţa, Mangalia şi Babadag (judeţul Tulcea), precum şi a trei Call-center-uri de suport, instalate în Constanţa, Tulcea şi Brăila. 

Până la momentul actual, în cadrul Centrelor de vaccinare organizate de Forţele Navale, au fost administrate peste 5.200 de doze de vaccin, din care 2.700 pentru personalul propriu al Ministerului Apărării Naţionale, 1.500 pentru cadre militare în rezervă şi în retragere, precum şi 1.000 pentru persoane civile din afara MApN, care locuiesc în zona de responsabilitatea a Forţelor Navale. 

Media zilnică a dozelor utilizate este de 90 de unităţi, care, în conformitate cu Strategia Naţională de Vaccinare, sunt distribuite pe două fluxuri de vaccinare, atât pentru angajaţii MApN, cât şi pentru populaţia civilă. 

Militarii Forţelor Navale Române care încadrează cele trei Call-center-uri, asigurând sprijinul populaţiei civile privind vaccinarea, telefonic sau prin e-mail, în intervalul orar 08.00-22.00, preiau, pe durata timpului de lucru, în medie, aproximativ 800 de apeluri telefonice şi email-uri, pentru consilierea cetăţenilor români şi străini de pe teritoriul României, cu privire la modalitatea de programare la vaccinare şi metodologia de imunizarea împotriva COVID-19. 

În plus faţă de toate aceste activităţi, Componenta Operaţională Navală asigură, 24 de ore din 24, o celulă de răspuns pentru situaţii de urgenţă, alcătuită din militari care coordonează implementarea ordinelor primite de la eşaloanele superioare.

Încă de la începutul pandemiei, militarii Forţelor Navale au executat instalarea Spitalului Medical Modular de Intervenţie şi Tratament (SMMIT), de pe Stadionul Portul din Constanţa, şi au asigurat sprijinul logistic şi cu personal pentru această nouă unitate spitalicească.

Citeşte şi:

Peste 150 de amenzi, în valoare de 82.000 de lei, aplicate în a doua seară de proteste la Constanţa

Două persoane vaccinate împotriva COVID-19 au murit din cauza virusului, în spitalele din judeţul Constanţa

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite