Biserici şi magazine amendate de ISU în prag de Paşti. Pun în pericol siguranţa oamenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhiva Adevărul
FOTO: Arhiva Adevărul

Acţiunea ISU are în vedere prevenirea unor situaţii de pericol care pot să apară în preajma sărbătorilor de Paşti.

„Inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” (judeţul Constanţa) au efectuat  63 de activităţi de control şi îndrumare privind prevenirea şi stingere a incendiilor în lăcaşurile de cult şi în hypermarketurile de pe raza judeţului”, anunţă reprezentanţii ISU Dobrogea.

Cu această ocazie, inspectorii au constatat  447 deficienţe şi au aplicat 360 de avertismente şi 41 de amenzi în cuantum de 188.501 de lei.

„Pe timpul controalelor, specialiştii inspectoratului judeţean au avut în atenţie dotarea cu stingătoare a lăcaşurilor de cult şi a unităţilor, menţinerea liberă a căilor de evacuare, utilizarea corectă a instalaţiilor electrice şi menţinerea accesibilă a căilor de acces a autospecialelor de pompieri.

De asemenea, colegii noştri au executat instruiri cu personalul, pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, ocazie cu care au fost prezentate măsurile care trebuie respectate”, adaugă reprezentanţii ISU.

În această perioadă, echipajele de salvatori din subunităţile operative vor continua acţiunile de recunoaştere la astfel de obiective pentru identificarea surselor de alimentare cu apă, familiarizarea cu particularităţile fiecărei clădiri şi instruirea personalului asupra asigurării intervenţiei operative în caz de incendiu, până la sosirea echipajelor specializate de stingere.

Pe aceeaşi temă:

Incendiu la intrarea în Portul Constanţa. Un camion încărcat cu porumb a luat foc

Învierea la malul mării: Sfânta Lumină, adusă cu barca de IPS Teodosie


 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite