VIDEO Emil Boc despre regionalizare: „USL nu a avut curajul să-şi asume regionalizarea chiar fără revizuirea Constituţiei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Boc FOTO: Adevărul
Emil Boc FOTO: Adevărul

După ce a vorbit despre preţul gigacaloriei la Cluj şi a criticat Guvernul că a dus la creşterea ratei şomajului,  Emil Boc şi-a spus, încă o dată, punctul de vedere legat de regionalizare.

„Intrăm într-o derivă a pierderii locurilor de muncă şi a investiţiilor, iar faptul că regionalizarea a fost compromisă, România va pierde miliarde de euro şi se va păstra birocraţia şi vom fi obligaţi, din nou, să mergem cu jalba-n proţap ca să aprobăm proiecte europene când ele puteau fi aprobate la nivel regional.
Aduceam şi mai mulţi bani şi se accesau mai repede banii. Însă USL, deşi e un colos cu picioare de lut, nu a avut curajul să-şi asume regionalizarea chiar fără revizuirea Constituţiei. Putea să o facă prin comasarea judeţelor şi aveam regionalizare. Şi aveam mai mulţi bani în România şi mai puţină birocraţie“, a afirmat Emil Boc, primarul Clujului, la o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, descentralizarea este „un mare fiasco“ dacă nu e însoţită de resursele finaciare necesare:
„Nu va face altceva decât să agraveze problemele societăţii“, adaugă Boc.


Mai puteţi citi:

VIDEO Veste bună pentru clujeni. Nu vor plăti la căldură mai mult decât anul trecut

VIDEO La Cluj a explodat numărul adopţiilor câinilor fără stăpân după moartea băieţelului din Bucureşti


 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite