VIDEO Antonescu promite susţinere financiară Clujului: „Transilvania e o prioritate pentru noi ca partid întrucât am primit multe voturi de aici“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De la stânga la dreapta: preşedintele PNL Cluj, Marius Nicoară, preşedintele PNL, Crin Antonescu, secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu FOTO: Florina Pop
De la stânga la dreapta: preşedintele PNL Cluj, Marius Nicoară, preşedintele PNL, Crin Antonescu, secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu FOTO: Florina Pop

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a venit la Cluj ca să se întâlnească cu liberalii clujeni care îşi vor alege un nou şef în data de 14 septembrie. El a făcut o vizită pe şantierul noii piste a Aeroportului Internaţional din Cluj.

„Am venit la Cluj, la o întâlnire cu colegii şi am profitat de ocazie pentru a vizita această pistă. Este clar pentru mine că lucrarea care se desfăşoară aici este una dintre cele mai importante, nu ştiu dacă la nivel naţional, dar sigur la nivel regional.
Trebuie şi sper să se respecte termenele de finalizare, pentru că, în primul rând, este un proiect care va ajuta la dezvoltarea economică a oraşului. E o lucrare al cărei succes trebuie asigurat, deşi eu nu voi face lobby pentru aceasta. Noi suntem prinşi cu proiectul de buget pe 2014, cu priorităţi, cu decizii“, a explicat liderul PNL, pe şantierul noii piste a aeroportului din Cluj.

El a fost însoţit de secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, vicepreşedintele CJ, Ioan Oleleu, preşedintele PNL Cluj, senatorul Marius Nicoară, şi alţi membri ai filialei clujene a PNL, dar şi subprefectul Clujului, Mihnea Iuoraş.

Noua pistă de 2.100 de metri a Aeroportului Internaţional din Cluj este o investiţie de aproximativ 40 de milioane de euro.

Lucrările la pista de decolare-aterizare au început în septembrie 2011. Lucrările la prima etapă, în care pista va fi extinsă la 2.100 de metri, trebuiau finalizate în iunie 2013, însă din cauza unor probleme tehnice descoperite pe parcurs (plus întârzierea finanţării pentru devierea unuii pârâu) au amânat termenul de finalizare până în octombrie 2013.

Costurile estimate pentru prima etapă se ridică la 39 de milioane de euro, din care s-au achitat, până în prezent, aproape 16 milioane de euro.

A doua etapă presupune prelungirea pistei până la 3.500 de metri.

„Există două componente, o restanţă la lucrarea guvernamentală privind devierea a două pâraie. Legat de suma de 50 de milioane de lei, a fost cerută de la Guvern şi există o hotărâre care stă pe masa Guvernului (n.r. de două săptămâni), legată de un posibil ajutor din partea financiar, pentru Aeroport, prin Consiliul Judeţean. Asta nu înseamnă că instituţia pe care o conduc nu are banii necesari pentru finalizarea acestui proiect”, a spus Horea Uioreanu.

La sediul PNL din Cluj-Napoca, Crin Antonescu a declarat că Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca reprezintă o prioritate pentru liberali întrucât din Transilvania au primit multe voturi la ultimele alegeri.

„Pentru noi, actuala majoritate parlamentară, cu oameni propuşi şi susţinuţi în administraţia locală, cu Guvernul din care facem parte şi pe care îl susţinem, există priorităţi. Dezvoltările, extinderea de la noua pistă a aeroportului din Cluj constituie o asemenea prioritate.

Având în vedere importanţa majoră regională, nu doar municipală, categoric vom susţine, cu prilejul rectificării bugetului, alocarea sumelor necesare pentru finalizarea sa.

Este un lucru pe care îl asum din punct de vedere politic, ministrul Finanţelor este liberal, ministrul Apelor şi Pădurilor este liberal, că mai cu seamă preşedintele Consiliului Judeţean Cluj este liberal, Horea Uioreanu. Deci, consider că este, pentur noi, o obligaţie politică majoră de care ne vom achita, susţinerea şi achitarea de acest proiect.

Transilvania este o prioritate pentru noi ca partid pentru că am primit multe voturi, am primit încredere. Suntem foarte conştienţi de responsablitatea care ne revine”, a declarat Antonescu.
 

Mai puteţi citi:

VIDEO Crin Antonescu: „E mai logic ce a propus Băsescu privind câinii. La ce facem referendum?“

FOTO VIDEO Crin Antonescu la Cluj: „Protestele faţă de exploatarea minieră de la Roşia Montană, semn bun că există democraţie în ţară“

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite