Una dintre prăjiturile copilăriei. Delicatesa de post cu care ne răsfaţă mama

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Delicioasa prăjitură cu mere FOTO. clickpoftabuna.ro
Delicioasa prăjitură cu mere FOTO. clickpoftabuna.ro

Una dintre reţetele de post pe care gospodinele o gătesc este prăjitura cu mere, acea prăjitură cu care ne răsfaţă sau ne răsfăţau bunica şi mama.

Prăjitura cu mere e uşor de gătit şi poate fi consumată şi în zilele de post. Vă prezentăm o reţeta prăjiturii cu mere de pe clickpoftabuna.ro.

Ca să faceţi aluatul aveţi nevoie de: 200 ml ulei, 400 ml apă minerală, 400-600 g făină, 1 cub drojdie, ½ linguriţă sare, 2 linguri zahăr tos.

Pentru umplutură trebuie: 1 ½ kg mere, 1 cană nucă măcinată, 1 cană zahăr tos, 1 lingură pulbere scorţişoară. Iar pentru decor vă trebuie zahăr pudră.

Cum preparaţi prăjitura? Mai întâi spălaţi merele, le curăţaţi de coajă şi le daţi prin răzătoare. Apoi le puneţi într-o cratiţă, la foc mic, timp de 10-15 minute. Luaţi cratiţa de pe foc şi amestecaţi bine cu zahărul şi nuca măcinată. Apoi lăsaţi să se răcească.

Ca să faceţi aluatul, zdrobiţi un cub de drojdie cu 2 linguri de zahăr şi ½ linguriţă de sare până se înmoaie. Într-un vas cu pereţii înalţi turnaţi apa minerală, apoi uleiul şi amestecaţi cu o lingură de lemn până la omogenizare. Puneţi peste amestec drojdia, amestecaţi compoziţia şi adăugaţi făina, treptat, câte 2-3 linguri odată (păstraţi o cană plină pentru frământat). Omogenizaţi şi lăsaţi la dospit timp de 20-30 de minute. Aluatul de plăcintă trebuie să fie mai moale.

Împărţiţi aluatul de plăcintă în două părţi egale. Frământaţi cu făina oprită şi întindeţi o foaie în tava neunsă, turnaţi umplutura de mere, presăraţi scorţişoară şi acoperiţi cu a doua foaie de aluat.
Puneţi plăcinta cu mere de post în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, şi o lăsaţi 40 de minute. Apoi opriţi cuptorul şi lăsaţi prăjitura să se răcească în tavă 20 de minute, o presăraţi cu zahăr pudră şi o tăiaţi în forma în care doriţi.

Mai puteţi citi:

Cum să găteşti un gulaş delicios ca-n Ardeal. Trucurile unei reţete care nu dă greş

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite