Tort diplomat de post. Un desert elegant şi sănătos pentru creştinii care vor să respecte rânduielile bisericeşti
0
Sunteţi în perioada postului şi vă este poftă de ceva dulce? Vă oferim reţeta unui tort elegant, care conţine foarte puţin amidon şi zahăr.
Puteţi prepara deliciosul tort diplomat într-o oră şi jumătate. Veţi obţine opt portţii.
Ingrediente:
• 400 ml lapte de soia
• 400 ml lapte de cocos
• 4 gr agar-agar sau gelatină vegetală
• 100 gr îndulcitor Green Sugar
• 1 păstaie de vanilie
• 1 ciocolata neagră fără lapte
• 150 gr nuci
• 100 gr stafide
• coajă rasă de lămâie
• 200 gr vişine şi fructe congelate
• 1lingură amidon
Mod de preparare
Începem cu păstaia de vanilie. O tăiem pe lungime şi, cu spetele cuţitului răzuim seminţele din interior. Punem la fiert seminţele de vanilie şi păstaia împreună cu laptele de cocos, 350 ml lapte de soia şi 80 grame de îndulcitor natural Green Sugar. Prin fierbere aroma de vanilie cuprinde tot lichidul.
În 50 ml lapte de soia dizolvăm agar-agar-ul, apoi îl adăugam peste lichidul fierbinte, amestecând foarte repede. După ce începe să fiarbă îl mai ţinem pe foc câteva mnute, timp în care amestecăm mereu. Oprim focul şi adăugăm coaja de lămâie rasă.
Mărunţim nucile cu stafidele. Într-un vas rotund cu diametrul de 20 cm punem nuca mărunţită şi o presăm bine. Scoatem păstaia de vanilie şi turnăm încetişor compoziţia peste nuci.
Lăsăm să se răcească prăjitura, apoi o punem la frigider. Pentru completarea prăjiturii punem pe foc fructele împreună cu restul de îndulcitor şi cu amidonul dizolvat în două linguri de apă. Ele trebuie să fiarbă, iar sosul format se va îngroşa de la amidon.
După ce se răcesc, fructele se pun peste prăjitură. Ciocolata amăruie se poate rade sau se poate topi pentru a face diverse forme din ea.
Sursa: www.iria.ro
Citeşte şi:
Pizza de post cu tofu: reţetă pentru Postul Paştelui