Un tânăr din Cluj, fost angajat în SUA la Google şi Facebook, îi învaţă programare pe tineri. „Îi ajutăm să îşi creeze drumul către succes”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petru Trîmbiţaş (în centru) şi-a descoperit vocaţia şi îi învaţă pe tineri programare. FOTO Arhivă personală
Petru Trîmbiţaş (în centru) şi-a descoperit vocaţia şi îi învaţă pe tineri programare. FOTO Arhivă personală

Un tânăr din Cluj fost angajat Facebook, la New York şi Google, la Los Angeles, a pus bazele unui program de mentorat pentru elevii şi studenţii care vor să devină IT-işti. Zeci de mii de persoane urmăresc cursurile sale, iar în curând se va extinde şi în străinătate.

Petru Trîmbiţaş s-a întors în România cu experienţa acumulată la Google şi Facebook, două companii importante, iar acum vrea să le împărtăşească şi altora din experienţa sa. O spune direct: WellCode, platforma prin intermediul cărora îi învaţă pe alţii programare de la zero, îşi are rădăcinile în nemulţumirea sa faţă de sistemul de învăţământ din România. 

„A răsărit din dorinţa de a învăţa eficient, printr-o metodă adaptată nevoilor şi ritmului fiecărei persoane. După ce am realizat că nu sunt singurul care doreşte să înveţe mai mult, să acumuleze cât mai multă informaţie într-un mod rapid şi să fie productiv, am decis să încep prin a oferi ore de meditaţie tuturor care doreau să devină mai buni”, spune el. 

Până acum, a ajutat aproximativ 400 de elevi, oferindu-le meditaţii speciale online, însă numărul celor care apelează la cursurile de bază de pe platforma lui este mult mai mare. Aproape 80.000 de oameni, cei mai mulţi tineri, elevi şi studenţi urmăresc gratis WellCode.

Ca element de noutate faţă de alte cursuri online, oricare dintre cei 80.000 de cursanţi de la cursul general poate absolut oricând, până la ora 22.00, să pună întrebări pe platforma cursului sau să vină cu probleme greu de rezolvat, iar unul dintre experţi răspunde practic la orice problemă, vine cu soluţia ei, dar mai ales explică în ce mod trebuie rezolvată.

petru trombitas

Petru Trîmbiţaş a început să dea meditaţii în urmă cu câţiva ani, iar acum are o echipă de colaboratori şi predă online FOTO Arhiva personală.

Clujeanul este de părere că tinerii au probleme în a învăţa programarea în primul rând din cauza modului în care se predă această disciplină în şcoli şi în facultăţi. 

„Cea mai mare greşeală este modul de predare universal. Gândirea logică a elevilor şi studenţilor este prea puţin dezvoltată şi exploatată, acţiune ce rezultă în dezinteresul multora faţă de anumite subiecte. Programa şcolară nu este adaptată fiecărui elev sau student în parte, iar acest lucru se vede. Este impus acelaşi ritm de predare şi învăţare tuturor elevilor şi studenţilor, iar cerinţa este, de cele mai multe ori, să înveţi pe dinafară. Notele sunt direct proporţionale cu volumul de informaţie pe care reuşeşti să îl memorezi şi reproduci, deşi ar trebui să expună gândirea logică a elevului”, a mai afirmat el.

Cursuri speciale în funcţie de nevoile clienţilor

De cealaltă parte, la cursurile cu plată, Petru şi colaboratorii săi au structurat materia predată în funcţie de nevoile, nivelul şi capacitatea de învăţare a fiecărui client. 

„Pe lângă suportul continuu şi adaptat nevoilor fiecărui client, suntem dedicaţi reuşitelor tuturor celor care doresc să înveţe mai mult cu ajutorul nostru. În funcţie de scopul fiecărui client, îi pregătim pe aceştia să devină olimpici, să găsească un loc de muncă şi să îşi creeze drumul către succes”, adaugă Petru Trîmbiţaş.

Programul de mentorat este perioada în care, pe lângă cunoştinţele pe care le asimilează un client, acesta devine mai organizat, mai productiv şi este mai pregătit pentru scopul pe care îl setează. În cadrul acestui program clienţii învaţă să îşi dezvolte gândirea logică, să creeze aplicaţii, să îşi îmbunătăţească CV-ul şi în final să îşi atingă scopurile, explică el. 

wellcode

Petru Trîmbiţaş şi colaboratorii săi au motive de laudă. Mulţi dintre cei care i-au ales ca mentori au reuşlit fie să ajungă la olimpiadă, fie să-şi găsească jobul mult visat. „De exemplu, un elev la un liceu cu profil economic a reuşit, după 3 luni  în  programului de mentorat, să rezolve probleme de olimpiadă judeţeană şi naţională. 

Mulţi elevi de liceu de la profil matematică-informatică unde nu învăţau informatică destul de avansat în timpul orelor, au ajuns din nou să rezolve probleme complexe într-un timp foarte scurt. Am avut clienţi care, datorită nouă, a reuşit să obţină nota 10 la examenul de Bacalaureat.

Cu ajutorul oferit de noi, un elev din clasa a 6-a, care nu a studiat informatică în şcoală, a obţinut medalia de bronz la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru juniori”, se mândreşte clujeanul.

Cine apelează la cursurile sale

Potrivit spuselor sale, majoritatea clienţilor sunt elevi de liceu sau persoane din intervalul de vârstă 25-30 ani. De asemenea, în Petru Trîmbiţaş a observat că mulţi dintre clienţi sunt stabiliţi în diaspora, iar acest ultim amănunt îi ridică o nouă promovare. „Acest fapt ce ne îndeamnă şi mai mult să ne extindem”, punctează el.

Cursul introductiv poate fi accesat gratuit cu ajutorul următorului link: https://wellcode.ro/. În urma acestuia, persoanele care doresc să continue acest drum în direcţia programării, au posibilitatea de a se programa la o şedinţă de consultanţă gratuită, în cadrul căreia analizăm situaţia fiecărei persoane, cu scopul de a crea un plan de muncă personalizat. 

Preţurile cursului special, structrurat în funcţie de nevoile particulare ale fiecărui client sunt în totalitate adaptate nevoilor şi scopurilor clienţilor şi sunt stabilite după o etapă de selecţie.

Vă mai recomandăm şi:

Specialist IT: Lipsa digitalizării şi a oraşelor „smart” în România, plătită cu „frustrarea tuturor”

Un român a obţinut 722 de milioane de dolari printr-o schemă internaţională de tip Caritas. Investitorii, numiţi „idioţi“

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite