Top 10 conace de vis pe care trebuie să le vezi în România. Unde-ţi poţi petrece o vacanţă de neuitat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Castelul Haller din Ogra. FOTOGRAFII: Arhiva pensiunilor
Castelul Haller din Ogra. FOTOGRAFII: Arhiva pensiunilor

Românii care vor să-şi petreacă vacanţa de vară în locuri impresionante acasă, în România, trebuie să ştie că au la dispoziţie o sumedenie de conace absolut superbe în care se pot răsfăţa vara aceasta.

1. Castelul Haller

„Pensiunea Castel Haller ocupă o clădire din secolul al XVII-lea, complet renovată, beneficiind de o locaţie liniştită din Târgu Mureş, la 200 de metri de Râul Mureş. Aceasta are un restaurant care serveşte preparate din bucătăria internaţională. Camerele au aer condiţionat şi mobilier de epocă, iar multe au încă podeaua originală cu parchet şi tavan boltit. Accesul gratuit la internet Wi-Fi este disponibil în întreaga clădire.

La doar 7 km de Aeroportul International Târgu Mureş, pe strada principala E60, Castelul Haller oferă clienţilor sai un spatiu verde spaţios pentru relaxare, locuri de parcare, loc de joacă pentru copii, restaurant, cramă şi centru wellness. Multitudinea preparatelor tradiţionale şi internaţionale, vinurile atent selecţionate, camerele atent restaurate sunt doar unele din detaliile ce fac unică această locaţie. 

Locuri ce se pot vizita în împrejurime: - castelul din Sânpaul cu capela familiei Haller - Oraşul Târgu Mureş - gradina Zoologică, Palatul Culturii, Cetate - Oraşul Sighişoara - Salina Turda - Salina Praid - rezervaţia de bujori în Zau de Câmpie - luna aprilie -mai”- se arată în descrierea castelului

conace cluj Pensiunile Kálnoky

Pensiunile Kálnoky

2. Pensiunile Kálnoky, Micloşoara

Count Kálnoky's Transylvanian Guesthouses are un restaurant, un bar, lounge comun şi o grădină, fiind situat în Micloşoara. Oaspeţii au la dispoziţie WiFi gratuit, terasă şi parcare privată gratuită.

Count Kálnoky's Transylvanian Guesthouses are o saună. Oaspeţii pot juca biliard la proprietate, iar zona este apreciată de amatorii de ciclism. Braşov este la 46 km de Count Kálnoky's Transylvanian Guesthouses, iar Băile Tuşnad se află la 49 km.

Cuplurile apreciază în mod deosebit această locaţie. I-au dat scorul 9,6 pentru un sejur pentru 2 persoane.

Pensiunile din Miclosoara datează din anii 1800 şi înainte. Clădirile au fost restaurate cu atenţie pentru a-şi păstra farmecul şi caracterul original ardelenesc. Pensiunile mobilate cu antichităţi în stilul secuiesc şi săsesc transilvănean sunt situate în grădini spaţioase, unele cu berze care cuibăresc pe acoperişurile din apropiere. Pentru a se asigura că oaspeţii au o şedere caldă şi confortabilă şi în timpul iernii, proprietarii au îmbunătăţit sobele de lemn originale printr-un sistem ascuns de încălzire centrală. „Satul are o infrastructură mică, de aceea nu putem (şi nu dorim) să pretindem perfecţiunea tehnică. Unele străzi rămân neasfaltate şi acoperite cu ghivece, astfel încât pot deveni prăfuite la soare şi noroioase după ploaie. Nu se poate nega nici farmecul rustic şi caracterul original al Transilvaniei, care oferă o oportunitate de a face pasul înapoi în timp”, se arată în descrierea pensiunilor. 

cluj PENSIUNEA CONACUL BOIERESC

PENSIUNEA CONACUL BOIERESC

3. PENSIUNEA CONACUL BOIERESC, Bran 

„La margini de pădure, într-unul din răsfiratele sate ale Branului, Simon, pe o coamă de deal de pe care nu te-ai mai lăsa dus, se află Conacul Boieresc. Situată în Bran-Simon, pe culmea dealului Balaban, la 5 km de Castelul Bran şi la 700 de metri de Schitul Bran. Venind dinspre Râşnov, după Castelul Bran, la 1,3 km se face stânga în dreptul localităţii Simon. Se merge pe strada principală 3 km, după care se face iar la stânga în dreptul indicatorului “Spre Conacul Boieresc”. După 3 km de drum pietruit ajungeţi la pensiune. Masa se poate servi în restaurantul propriu cu specific tradiţional romanesc şi cu o capacitate de 50 persoane. 12 camere cu pat dublu şi baie. Mobilierul din lemn masiv de nuc şi cireş domneşte în toate camerele pentru a oferi nota de elegantă domnească. Fără îndoială, oricine se simte bine în camerele spaţioase şi încărcate de lumina de la Conacul Boieresc, modelate cu măiestrie de linii sobre îndulcite de aromnia unor jocuri de culori.”, se arată în prezentarea conacului.

cluj Conacul Ambient

Conacul Ambient 

4. Conacul Ambient 

„Situat în Cristian, Conacul Ambient oferă o piscină interioară, o saună şi un restaurant. La acest complex este disponibil WiFi gratuit. Oaspeţii beneficiază de parcare gratuită. Toate camerele mobilate elegant de la Conacul Ambient sunt izolate fonic şi au un TV cu ecran plat cu canale prin cablu. Baia privată este dotată cu duş, uscător de păr, articole de toaletă gratuite şi halate de baie. Există şi un uscător de rufe. Camerele au vedere la munte.

La Conacul Ambient veţi găşi un teren de sport multifuncţional, o masă de snooker şi facilităţi de tenis de masă. Sunt disponibile de asemenea săli de conferinţe, un lounge comun şi o sală de jocuri. Pentru copii există un loc de joacă. La proprietate sau în împrejurimi puteţi desfăşura activităţi sportive precum ciclism, echitaţie şi drumeţii.

Oaspeţii acestei proprietăţi beneficiază de reduceri şi tarife preferenţiale la mai multe restaurante şi puburi, precum şi la o serie de atracţii turistice şi culturale. Gara din Braşov şi cea mai apropiată pârtie de schi se află la aproximativ 10 minute de mers cu maşina. Cel mai apropiat magazin alimentar este situat la 3 minute de mers pe jos.” se arată în prezentarea conacului.

cluj Castelul Daniel


Castelul Daniel 

 

5. Castelul Daniel 


Castle Hotel Daniel este situat în localitatea Tălişoara, la 50 km de Braşov. Oferă un restaurant, camere elegante şi WiFi gratuit. Fiecare cameră este spaţioasă şi are un decor în stil medieval. Toate au TV cu ecran plat cu canale prin cablu. Băile proprii sunt dotate cu cadă elegantă şi papuci.

Castle Hotel Daniel oferă o grădină mare cu terasă şi facilităţi de grătar. Puteţi savura o băutură în barul hotelului, iar copiii se pot distra în sala de jocuri sau pe terenul de joacă. Proprietatea are parcare privată gratuită- se arată în prezentarea concului. 

cluj Conacului Apafi

Conacul Apafi

6. Conacul Apafi

„Povestea Conacului Apafi începe acum câteva secole, când principele Mihaly Apafi, guvernator în Transilvania, construieşte la Malancrav, împreună cu soţia sa, Clara, un conac, ca reşedinţă de familie. În secolul 18 devine proprietatea familiei Bethlen pentru că familia Apafi nu mai avea moştenitori. În următorii ani schimbă de mai multe ori proprietarul până când este vândut în 1920 bisericii şi comunităţii luterane din sat. Din anul 1947, conacul a fost confiscat abuziv de comunişti şi folosit drept cămin cultural până în decembrie 1989.

Gratie unui ONG româno-britanic ce şi-a impus să ajute comunităţile tradiţionale rurale din regiunea Transilvaniei, Conacul Apafi, parte din proiectele fundaţiei Mihai Eminescu Trust, a devenit în ultimii ani o atracţie turistica foarte populară pentru cei în căutarea unui loc de cazare deosebit, într-un cadru natural de poveste. Conacul are în spate o istorie tare interesantă. A fost construit acum câteva secole, de principele Mihaly Apafi, fost guvernator al Transilvaniei, care şi-a dorit acest conac că reşedinţă de familie. În anul 1920, conacul este vândut bisericii şi comunităţii luterane din Malancrav, după ce anterior ajunge pe mâinile unui taran sarac, iar din 1947 până în 1989, este confiscat abuziv de comunişti şi utilizat pentru a găzdui căminul cultural din sat.

În 1993, conacul intră în atenţia prinţului Charles, iar din 2002, acesta este revendicat de comunitatea luterană, pe care o cumpără cu 5.000 de lire.

De la revendicare, când ajunsese o ruină, până în prezent, conacul a tot fost restaurat, iar astăzi se poate lăuda că, fiind unul dintre cele mai atractive case istorice din Transilvania, este compus din 4 camere, un living încăpător, o bibliotecă vastă, 2 terase superbe şi o grădină înflorită.” se arată în prezentare. 

cluj Conacul Viscri

 Conacul Viscri
 

7. Conacul Viscri, Viscri.

„Localitatea Viscri din judeţul Braşov se bucură de o popularitate ce a depăşit graniţele tarii, ajungând tocmai până în Palatul Buckingham. Este satul în care printul Charles adoră să îşi petreacă vacanţele, un loc de o frumuseţe răpitoare, cu o comunitate de oameni prietenoşi şi gospodari şi cu o biserică fortificată inclusă în lista monumentelor UNESCO. Cel mai bun loc de cazare de aici este, cu siguranţă, conacul Viscri, unde designul interior păstrează elementele tradiţionale săseşti, iar vizitatorii se simt întotdeauna bineveniţi”, se arată în prezentare. 

cluj Conacul Drahneilor

8. Conacul Drahneilor 

Conacul Drahneilor este situat în localitatea Ruscova, în N-E judeţului Maramureş. Pe lângă frumuseţea deosebita a reliefului, aici se află cel mai frumos conac moroşenesc tradiţional din Maramureş şi unic în România. Numele de “Drahnei” vine de la valea pe care este amplasat, o vale de o frumuseţe deosebită, străjuită de dealuri înalte, Valea Dragmirov.

Din localitatea Ruscova, un drum pietruit coteşte la dreapta şi traversează râul Ruscova pe Valea Dragmirov. Drumul de aproximativ 4 km vă duce până la poarta conacului, capătul de linie al Văii Dragmirov. Veţi remarca foarte uşor locul datorita unei frumoase şi masive porţi maramureşene, sculptata în lemn de stejar cu mare pricepere de maestrul Ion; pe sub aceasta poarta deosebita veţi vedea cum se innalta semeţ, Conacul Drahneilor.

Restaurantul proprietăţii serveşte specialităţi tipic maramureşene în interior sau pe terasa cu vedere panoramică. La Conacul Drahneilor sunt organizate frecvent evenimente folclorice. La un cost suplimentar, oaspeţii pot pescui în lacul cu păstrăvi al proprietăţii, se arată în prezentare. 

cluj Conacul Popeci

Conacul Popeci

9. Conacul Popeci


Se află în Comuna Drănic Nr. 1 Sat Padea, jud. Dolj


Istoria acestui conac începe în 1907, când, la cererea bancherului N. N. Popp, agricultor, medaliat cu aur la Expoziţia Universala de la Paris în 1900, Ion D. Berindey a proiectat Conacul din Padea că locuinţă personala a familiei, în stil eclectic francez.

Ion D. Berindey (1871–1928) este unul dintre cei mai prolifici şi apreciaţi arhitecţi români din primele trei decenii ale secolului XX. Acesta îşi urmărea lucrările până la ultimul detaliu, nu lăsă nimic la voia întâmplării, imaginaţia şi talentul, preocuparea pentru detaliu, minuţiozitatea fiindu-i caracteristice. Stilul ales de tânărul arhitect a fost cel al academismului francez, stil pe care îl exersase în anii de studiu la Paris, iar cea mai cunoscută şi apreciată lucrare a să, Palatul Gheorghe Grigore Cantacuzino situat pe Calea Victoriei, nr. 141 în Bucureşti, a fost proiectat între anii 1898–1903.

Din 1932 de numele Conacului din Padea este legat şi  cel al scriitorului roman interbelic Alexandru Kiriţescu (1888– 1961). Acesta a situat acţiunea piesei „Gaiţele”, cea mai importanta scriere a să, în cadrul conacului.  Piesa se impune că o mare comedie de moravuri,  scoţand în relief chipul feroce al lumii provinciale.

Conacul a cunoscut o perioada nefasta în timpul comunismului, dar începând cu 2013 acesta şi-a recăpătat  strălucirea de odinioară după finalizarea lucrărilor de restaurare efectuate de Familia Popeci, păstrând stilul impus de  Arh. Berindey.- se arată în prezentarea conacului. 

cluj Conacul Secuiesc

Conacul Secuiesc
 

10 . Conacul Secuiesc, Colţeşti

La poalele Pietrei Secuiului, la 58 de kilometri de Cluj-Napoca, acolo unde şi soarele răsare de două ori, vă aşteaptă Conacul Secuiesc. Transilvania este una dintre cele mai vizitate regiuni din Romania, iar de aici ajungeţi foarte uşor către satul Rimetea. 

Restaurantul nostru găzduieşte până la 100 de persoane, iar în cramă poţi savura brânzeturile tradiţionale Torockoi şi cele mai răcoroase vinuri din Ardeal.

Bucură-te de priveliştea unică a Pietrei Secuiului sau a lacului nostru cu nuferi, într-o plimbare prin curtea generoasă Conacului. Cei mici au o zonă dedicată doar lor, unde se pot juca în siguranţă, în aerul curat al Apusenilor. - se arată în prezentarea pensiunii. 

Citeşte şi

FOTO Top 10 pensiuni cu piscine în aer liber din România pe care trebuie să le vizitezi vara aceasta

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite