Tabără militară la Târgul de Vacanţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clujenii sunt invitaţi la un „stagiu militar“ la Arsenal Park
Clujenii sunt invitaţi la un „stagiu militar“ la Arsenal Park

Cel mai mare târg de turism din Ardeal se va desfăşura în acest weekend la ExpoTransilvania. Surpriza evenimentului este un stand ce va fi amenajat sub formă de cazarmă militară, unde curioşii vor putea trage cu pistolul cu bile de cauciuc.

Târgul ţine până în 4 martie şi în cadrul acestuia vor fi promovate peste 100 de destinaţii turistice. Cea de-a treia ediţie a Târgului de Vacanţe Cluj vine cu o noutate absolută – o mini-tabără cu temă militară, organizată de către Arsenal Park, singurul complex turistic de vacanţă cu specific militar din Europa. Timp de 3 zile, din 2 în 4 martie, amatorii de senzaţii “milităreşti” sunt aşteptaţi la standul Arsenal Park pentru a-şi testa abilităţile la tir şi pentru a vedea  cazarmă militară pe viu. „Standul va avea 50 -60 de metri pătraţi şi va fi amenajat astfel încât să reconstituie atmosfera unei cazarme.  Va fi amenajată o mică zonă de tir cu pistolul de bile cu cauciuc. Curioşii vor putea trage,gratuit, cu acest pistol“, a declarat Codruţa Kali, reprezentantă a organizatorilor.

Fostă bază secretă de muniţie

Mini- tabăra va promova Arsenal Park, fosta bază secretă şi fabrică de muniţie de la Orăştie care a devenit complex turistic,  în urma unei investiţii de 20 de milioane de euro.  Buncărele şi depozitele de muniţie abandonate ale fostei fabrici Rompiro au fost transformate în vile şi apartamente, complexul fiind cotat la patru stele.
Complexul include 200 de locuri de cazare şi se întinde pe o suprafaţă de 88 de hectare, fiind situat în mijlocul unei păduri de foioase de la marginea municipiului Orăştie. Aleile complexului turistic sunt străjuite de 70 de tunuri, TAB-uri, transportoare şenilate, dispositive antirachetă, mitraliere şi tunuri antiaeriene, lansatoare de rachete, camioane militare, o ambulanţă militară, o locomotivă, un avion IAR 93, un elicopter Kamov Ka 26. Acesta este cel mai mare muzeu de tehnică militară din România deschis publicului.

Începe târgul

“Târgul De Vacanţe” îşi va deschide porţile pentru vizitatori între 2 şi 4 martie la Expo Transilvania. Programul de vizitare este de vineri până duminică inclusiv, între orele 10.00 – 19.00.



Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite