Spectacolul Carmen, prezentat de Opera Naţională Română din Cluj în cadrul Festivalului Regal de Operă Virginia Zeani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
camrne opera nationala cluj

Festivalul Regal de Operă Virginia Zeani se va desfăşura în luna octombrie cu un programartistic excepţional, susţinut de teatre lirice naţionale, care îi dedică spectacole Virginiei Zeani, aflatăîn pragul vârstei de 96 de ani.

Evenimentul a luat naştere la iniţiativa Festivalului Regal de Operă Virginia Zeani şi a Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca, dorindu-se a fi o lună aniversară a legendarei soprane. Opera clujeană va participa în acest context prin prezentarea spectacolului Carmen de Georges Bizet, sub bagheta dirijorului David Crescenzi.

„Este un privilegiu şi o misiune pentru Opera Naţională Română din Cluj-Napoca, un prestigios reper cultural european şi primul teatru liric al României, să ducă mai departe mesajul de excelenţă al uneia dintre personalităţile transilvane emblematice, cu relevanţă la nivel naţional şi internaţional. Omagiem o voce imensă, modelată de pasiune, şi un parcurs profesional exemplar, ghidat de înalte valori profesionale şi morale. Misiunea noastră este să împărtăşim harul şi o facem cu bucurie mai ales acum, evocând impresionantul palmares al unei artiste care a fermecat lumea prin viziune şi educaţie - păstrându-şi totodată, modestia, gentileţea şi iubirea pentru ceilalţi”, a spus Florin Estefan, manager general al Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca. 

Melomanii sunt astfel invitaţi la unul dintre cele mai apreciate titluri din repertoriul operistic internaţional, prezentat de artiştii Operei clujene duminică, 24 octombrie, de la ora 19:00, în Sala Mare a Operei. „Ne vom îndrepta gândurile către legendara soprană Virginia Zeani, lăsându-ne ghidaţi de interpretarea orchestrei şi artiştilor Operei. Tenorul Hector Lopez şi mezzosoprana Iulia Merca se vor afla în rolurile protagoniştilor”, mai spun organizatorii evenimentului. Spectacolul va aduce şi un rol în debut pentru baritonul David Pogana, care se va afla pentru prima dată în pielea personajului Escamillo.

Biletele pot fi achiziţionate online, pe site-ul www.bilete.ro, precum şi din Agenţia de bilete a Operei, deschisă pe latura estică a clădirii, de luni până vineri, în intervalele orare 11:00 – 13:00 respectiv 14:00 – 17:00.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite