„SIERANEVADA”, al patrulea lungmetraj al regizorului Cristi Puiu, rulează în avanpremieră naţională la TIFF

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scenă din film FOTO casa de producţie Mandragora
Scenă din film FOTO casa de producţie Mandragora

Filmul ce a deschis competiţia oficială a celei de-a 69-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes (11-22 mai 2016) va rula, în avanpremieră, la Cluj, la TIFF joi, 2 iunie, de la ora 18.00, la Casa de Cultură a Studenţilor.

Lungmetrajul „SIERANEVADA”, una dintre cele mai aşteptate producţii româneşti ale anului, va rula joi, 2 iunie, în avanpremieră naţională, la TIFF. Proiecţia este programată de la ora 18.00, la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, la eveniment a anunţat că va participe regizorul Cristi Puiu şi o parte din distribuţia şi echipa filmului.

Pe marile ecrane va putea fi văzut abia din toamnă, din 9 septembrie.

„SIERANEVADA” este al patrulea lungmetraj al lui Cristi Puiu, iar din distribuţie fac parte actorii: Mimi Brănescu, Dana Dogaru, Sorin Medeleni, Ana Ciontea, Judith State, Marin Grigore, Rolando Matsangos, Cătălina Moga, Ilona Brezoianu.

Pelicula este o producţie Mandragora (sursa foto a imaginilor din text) în coproducţie cu Produkcija 2006 Sarajevo (BIH), Studioul de Creaţie Cinematografică al Ministerului Culturii, Sisters and Brother Mitevski, Spiritus Movens, Alcatraz Films. Imaginea -  Barbu Bălăşoiu, sunet - Jean Paul Bernard, Filip Mureşan şi Christophe Vintrignier, costume - Maria Pitea, machiaj - Mojca Gorogranc Petrushevska, montaj - Letiţia Ştefănescu şi Ciprian Cimpoi, scenografia - Cristina Barbu, producător - Anca Puiu.

film sieranevada foto

Despre film

Potrivit lui Cătălin Anchindim, semnatarul comunicatului trimis de casa de producţie Mandagora, acţiunea din filmul „SIERANEVADA” se petrece la 3 zile de la atentatul din redacţia ziarului parizian Charlie Hebdo şi la 40 de zile de la moartea tatălui său, când Lary, un medic trecut de 40 de ani, urmează să îşi petreacă ziua de sâmbătă însoţit de tânăra lui soţie, în sânul familiei, reunite cu ocazia comemorării celui dispărut. Evenimentul este plin de imprevizibil.

film sieranevada foto

Lungmetrajul a fost realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Fondacija Za Kinematografiju Sarajevo, Macedonian Film Agency, Croatian Audiovisual Center, Region Ile de France, Eurimages. Cu participarea: HBO Romania, Aide aux Cinemas du Monde, Valvis Holding Distribution, Centre National du Cinema et de l’Image Animee, Ministere Des Affaires Etrangeres et du Developpement International, Institut Francais, Arte France. 

Mai puteţi citi: 

Sophia Loren vine la Cluj. Va fi premiată pentru întreaga carieră la TIFF

Începe TIFF! Cea mai amplă ediţie se deschide cu premiera filmului lui Nae Caranfil şi un show cu trapezişti suspendaţi de macarale

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite