Se stabilesc drepturile şi obligaţiile elevilor. Preşedinta elevilor din România: „Vă invit să rămâneţi în ţară”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedinte elevilor din România, Iulia Miron, a vorbit despre importanţa evenimentului. FOTO: Remus Florescu
Preşedinte elevilor din România, Iulia Miron, a vorbit despre importanţa evenimentului. FOTO: Remus Florescu

Reprezentanţii elevilor din toată ţara au început la Cluj dezbaterile pentru finalizarea „Statutului Elevului”, document care conţine drepturile şi obligaţiile pe care le vor avea elevii din România. Ministrul Educaţiei a transmis elevilor că îi aşpteaptă cu propunerile de modificare a Legii Educaţiei în urma dezbaterilor de la Cluj.

Liderii elevilor din România sunt prezenţi la Cluj la Adunarea Generală Extraordinară a Consiliului Naţional al Elevilor, care se desfăşoară în perioada 27-30 aprilie 2013, pentru a finaliza Statutului Elevului, documentul care prevede drepturile şi obligaţiile elevilor, cât şi pentru a stabili strategia de implementare a unor politici educaţionale ce ţin de patru direcţii de dezvoltare a calităţii învăţământului preuniversitar, respectiv politicile sociale, dotarea în educaţie, consilierea psiho-pedagogică şi examenele naţionale. Fianlitatea dezbaterii vor fi propunerile care vor fi 

adresate Ministerului Educaţiei Naţionale.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a intrat în dialog cu elevii de la Cluj prin videoconferinţă şi le-a transmis că îi invită la Bucureşti cu modificările pe care le propun Ministerului Educaţiei.


Preşedinta elevilor: vă invit să rămâneţi în România


Iulia Miron, Preşedinte al Consiliului Naţional al Elevilor, a precizat care este agenda evenimentului: „Timp de 4 zile vom lucra la finalizarea statutului elevilor, cu drepturile şi obligaţiile la care au lucrat generaţii întregi de membri ai consiliului naţional al elevilor; vom stabili un nou cadru legal de funcţionare a Consiliului Naţional al Elevilor, care e structura reprezentantivă a elevilor din România, parteneră a Ministerului Educaţiei; vom stabili obiectivele reprezentării elevilor în foruri decizionale la nivel şcolar, judeţean şi naţional, apărarea drepturilor şi intereselor elevilor, democratizarea sistemului de învăţământ din România. 

Ştim că o societate civilă se bazează pe educaţia cetăţenilor. E de datoria noastă să construim societatea în care dorim să trăim, să facem ceva mai mult decât generaţiile de dinainte. Suntem repezentanţii elevilor, viitori studenţi şi viitori cetăţeni. Avem posibilitatea de a face schimbări majore, de a schimba mentalităţi şi principii, de a implementa valori autohtone după care să funcţioneze societatea noastră. Vă invit să rămânem în România pentru schimbarea pe care ne-o dorim  în societate”.  

 La eveniment a fost prezent şi Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, partener în organizarea evenimentului, şi primarul Clujului, Emil Boc. 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite