Scuza pentru kilogramele de medicamente expirate: „Situaţia este fără precedent în istoria Sensiblu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La o singură farmacie Sensiblu s-au găsit peste două sute de medicamente expirate
La o singură farmacie Sensiblu s-au găsit peste două sute de medicamente expirate

Sensiblu a solicitat companiei către care a predat întreaga cantitate de produse expirate să nu procedeze la distrugerea substanţelor şi preparatelor psihotrope, care au un alt regim de distrugere decât restul medicamentelor.

Citeşte şi

Un camion de medicamente expirate, găsite la Sensiblu după îmbolnăvirea unui copil

Sensiblu va concedia persoanele responsabile de expirarea medicamentelor

„La o prima verificare, este vorba doar de câteva cutii de produse, majoritatea conţinând fracţii, adică cutii în care nu se regăsea întreaga canitate de tablete sau fiole. Situaţia este regretabilă şi fără precedent în istoria de peste 11 ani a Sensiblu”, se arată în comunicat.

Astfel, compania va solicita aprobare de distrugere de la Ministerul Sănătăţii, conform dispoziţiilor legale în vigoare.

Inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Cluj au descoperit, la zece farmacii din Cluj-Napoca aparţinând lanţului naţional Sensiblu, o cantitate de 675 de kilograme de medicamente expirate, care au fost ridicate şi distruse de o firmă specializată.

Potrivit unui comunicat al conducerii lanţului de farmacii Sensiblu, dat publicităţii săptămâna trecută, vânzarea de lapte praf expirat s-a datorat unei „erori umane”, iar angajata vinovată va fi sancţionată. Conducerea Sensiblu a precizat că a luat măsuri pentru prevenirea unor cazuri similare.

Reprezentanţii companiei susţin că în farmaciile Sensiblu produsele cu termen de valabilitate depăşit sunt depozitate, ambalate şi etichetate conform legii, în cutii de carton.

„Acestea sunt depozitate în spaţiu separat, în afara zonei accesibile clienţilor, şi nu intră în contact cu produsele pentru vânzare. Mai mult de jumătate din cantitatea colectată din farmaciile din Cluj reprezintă ambalajele de plastic, hârtie şi fiolaj. Sensiblu consideră că a respectat legislaţia în vigoare în ceea ce priveşte depozitarea, colectarea şi distrugerea produselor farmaceutice”, se menţiona în comunicat.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite