Profesorul clujean Ştefan Minea, ales judecător la Curtea Constituţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PDL a câştigat, azi-noapte, bătălia la Camera Deputaţilor, unde candidatul lor, Mircea Ştefan Minea, profesor la Facultatea de Drept din cadrul UBB Cluj, a fost desemnat ca judecător la Curtea Constituţională.

În favoarea candidatului PDL, Ştefan Minea, au fost exprimate 168 de voturi "pentru" adică exact majoritatea calificată de care era nevoie pentru desemnarea sa candidat la CC şi un vot "împotrivă". Candidatul Opozitiei, Valer Dorneanu, nu a obtinut decat un singur vot pentru si 168 de voturi impotriva. S-au inregistrat si doua abtineriRezultatele au fost anunţate de deputatul PDL Daniel Buda.

 La Senat, câştigătoare a fost desemnată Antoanella Motoc, candidat propus de PDL, primind 71 de voturi, în timp ce liberalul Teodor Meleşcanu a obţinut 65 de voturi.

Potrivit hotnews.ro, şedinţa de aseară s-a prelungit azi-noapte până la ora 2.00. După miezul nopţii, reprezentanţii PSD ŞI PNL au blocat accesul la urne pentru a bloca începerea votării. Victor Ponta a propus suspendarea şedintei, dar propunerea nu a fost votată. Dupa ce au dispărut până şi capacele de la urne, votarea s-a reluat în jurul orei 01.30 iar rezultatele au fost anunţate la ora 02.00. Minea a fost desemnat la limită.

Ştefan Minea a absolvit la Cluj-Napoca Facultatea de Drept, din cadrul UBB, unde în prezent predă Drept financiar şi fiscal. Vizualizează aici CV-ul lui Ştefan Minea (sursa UBB Cluj).

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite