Prezenţă slabă în Europa pentru echipele clujene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Olimpia Cluj, „U“ Jolidon şi „U“ Mobitelco sunt singurele echipe din Cluj care s-au calificat, anul acesta, în competiţiile europene. Celelate sporturi de echipă - rugby, polo, volei şi baschet feminin – sunt la pământ. Marii absenţi din cupele europene sunt fotbaliştii de la CFR, care au avut un an dezastruos.

An foarte slab pentru fotbalul clujean. Dacă în ultimii patru ani CFR Cluj a obişnuit microbiştii din Cluj cu prezenţe în Champions League sau Europa League, sezonul 2010-2011 a fost un adevărat fiasco pentru „vişinii“. În schimb, „U“ Cluj a avut o clasare excelentă în primul an de după promovare, terminând pe locul 8, la o singură poziţie de un loc care ducea în preliminariile Europa League, în condiţiile în care Timişoara a fost anunţată de UEFA că nu va primi licenţa pentru următorul sezon. Astfel, Gaz Metan Mediaş, care a încheiat pe locul 7, va primi drept de joc în a doua competiţie valorică a continentului. Dacă la masculin, Clujul nu va avea nicio reprezentantă, lucrurile sunt diferite la fotbal feminin, unde „Olimpia Cluj“ a cucerit titlul naţional la numai un an de la înfiinţare şi va participa în Women’s Champions League, competiţie în care era o prezenţă constantă în anii trecuţi şi CFF Clujana, echipă de la care au plecat o serie de jucătoare împreună cu Mirel Albon, „creierul“ noului proiect „Olimpia“.

Sporturi de sală în Europa

Echipa de handbal feminin „U“ Jolidon Cluj a cucerit pentru a doua oară consecutiv titlul de vicecampioană şi va participa în preliminariile Ligii Campionilor. „Ne-am îndeplinit obiectivul şi acesta este cel mai important lucru. Personal regret că nu am reuşit să ajungem mai sus de preliminariile Ligii Campionilor în sezonul trecut, dar sperăm că vom reuşi pe viitor, în funcţie de ce va întâmpla în această vară. Încă nu ştiu dacă rămân la echipă, nu am finalizat negocierile“, a declarat Gheorghe Covaciu, antrenorul clujencelor. O altă formaţie care va juca în cupele europene este cea de baschet masculin, „U“ Mobitelco, „alb-negrii“ fiind la un singur meci de titlul naţional, după 15 ani în care trofeul nu a mai ajuns în oraşul de pe Someş. În funcţie de rezultatul finalei, conducerea va decide în ce competiţie europeană se vor înscrie baschetbaliştii.

Celelate sporturi, la pământ

La fel ca în ultimii ani, echipa de baschet feminin trece printr-o acută criză de fonduri şi se mulţumeşte şi în acest an cu salvarea de la retrogradare. Situaţia este similară la volei, unde atât echipa masculină cât şi cea feminină, fiind într-o permanentă luptă cu greutăţile financiare, nu pot emite pretenţii la participări în Europa. De asemenea, echipele de rugby şi polo întâmpină probleme mari în ceea ce priveşte bugetul pentru un sezon competiţional şi nici măcar nu se pot gândi la performanţă.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite