Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, audiat la DIICOT după ce i-a vândut un teren unui proxenet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numele preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, apare într-un dosar în care sunt cercetaţi mai mulţi membri ai unei reţele de proxenetism.

Potrivit datelor culese de anchetatori, interlopii cercetaţi de DIICOT racolau tinere din mai multe oraşe din Ardeal, pe care le obligau ulterior să se prostitueze. Şeful grupării de proxeneţi, Cristian Sorin Ioan Boitor, a intrat în vizorul procurorilor DIICOT, care au descoperit că reţeaua condusă de acesta opera în ţări ca Italia, Germania, Elveţia şi Luxemburg. Potrivit cotidianului „România Liberă“, acesta era cunoscut în mai multe zone din Italia, printre care Brescia şi Reggio Emilia, ca ”unul dintre regii străzilor”. 

Unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai săi a fost Dani Coloman, care a început să racoleze tinere din judeţul Bihor încă din 2008. Acesta şi-a recunoscut faptele şi le-a oferit procurorilor mai multe detalii despre modul în care opera reţeaua de infractori. Deşi nu au reuşit să calculeze exact sumele care au intrat în ultimii ani în conturile proxeneţilor, procurorii au estimat că ar fi vorba de aproximativ două milioane de euro.

Mai mulţi poliţişti au împrumutat bani de la interlopi

Ulterior, în dosar a apărut şi numele preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, dar şi cele ale mai multor poliţişti cu funcţii importante. Din rechizitoriul întocmit de procurorii DIICOT, reiese că şeful Poliţiei Municipiului Blaj, Tiberiu Low, obişnuia să ia bani cu împrumut de la şefii unei reţele de proxenetism.

Acesta a fost audiat în aceeaşi zi în care a apărut în faţa anchetatorilor şi Ioan Todoran, şef de birou în cadrul poliţiei din acelaşi oraş. Ultimul a declarat că a obţinut date operative privind implicarea fraţilor Boitor în fapte de proxenetism internaţional, pe care le-a transmis către organele competente, dar a recunoscut şi că a primit bani împrumut din partea unuia dintre proxeneţi.

Cum au ajuns procurorii la preşedintele Consiliului Judeţean Cluj

Atât preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe cât şi soţia acestuia au fost audiaţi, în 2016, de procurorii DIICOT Alba Iulia în calitate de martori. La final, anchetatorii au stabilit că preşedintele CJ Cluj, pe atunci senator, nu a comis nicio faptă penală.

Anchetatorii au vrut să afle detalii despre relaţia dintre preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe şi Boitor, după ce politicianul i-a vândut interlopului un teren pentru care a primit cash 225.000 de euro. 

Conform rechizitoriului, pe 29 noiembrie 2013, Boitor împreună asociaţii săi din zona imobiliară, Paul Buna şi Ionuţ Adrian Prigoană, a achiziţionat în cote egale, de la Tişe şi Florin Bogdan Suciu, două parcele de teren în Cluj-Napoca. Pentru acestea au plătit 450.000 euro cash, jumătate din bani fiind încasaţi de Alin Tişe.

Ce spune Alin Tişe

Politicianul clujean nu a negat faptul că ar fi vândut acest teren lui Boitor, dar a precizat că nu a avut nicio relaţie de afaceri cu acesta. „Nu a fost o relaţie de afaceri. Eu doar am vândut un teren către nişte tineri. Nu sunt eu vinovat pentru ce a făcut Boitor. Nu mi s-a părut nimic în neregulă că au plătit cash”, a declarat Tişe, pentru România Liberă. 

Citeşte şi:

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj cere stare de alertă la Pata Rât

Demitere cu scandal a directorului Aeroportului Cluj. Preşedintele CJ: „Am constatat câte hoituri sunt în spaţiul public”

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite