Prăpăd în judeţul Cluj: zeci de gospodării inundate pe Valea Drăganului, hectare de culturi distruse, copaci doborâţi pe şosea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii clujeni s-au mobilizat duminică după-amiaza, 3 iulie, după vremea rea. Opt autospeciale, peste 30 de salvatori din trei subunităţi ale ISU Cluj au intervenit în mai multe localităţi din judeţ ca să scoată apa din subsoluri, să dea la o parte copaci căzuţi pe şosea. Pe Valea Drăganului au fost afectate zeci de gospodării.

Situaţii mai deosebite s-au înregistrat în localitatea Valea Drăganului unde au fost afectate câteva zeci de gospodării, dispuse pe o suprafaţă de circa 30 de hectare, urmare a unei viituri mari de apă acumulate pe un versant din apropiere. În acestea gospodării au fost afectate subsoluri, fântâni cu apă potabilă sau diverse culturi din gospodării şi în localitatea Băişoara unde un podeţ a fost luat de ape, informează purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriş.

Solicitări au fost şi în Cluj-Napoca, unde pompierii au intervenit în zece locuri ca să scoată apa din diverse imobile inundate pe străzile Iuliu Coroian, Dunării, Mureşului, Câmpeni, I.L.Caragiale, Feroviarilor, dar şi ca să înlăture copaci doborâţi de vânt pe străzile Vidraru, Retezat, Fabricii, Scorţarilor, Mehedinţi, respectiv un panou publicitar căzut pe Bulevardul 21 Decembrie 1989.

image

„Intervenţia pompierilor a fost solicitată şi pentru trei imobile inundate din localitatea Călata, comuna Călăţele, unde este necesară scoaterea apei din subsol. Intervenţiile au fost efectuate de către SVSU Călăţele“, adaugă Biriş.

Mai puteţi citi:

Scenă demnă de film în judeţul Cluj. Un şofer a luat curba în viteză şi s-a rostogolit pe carosabil. Doi tineri sunt răniţi

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite