Mircia Giurgiu vrea să ştie dacă oferirea de ceai, cafea şi pixuri cetăţenilor din Cluj-Napoca este mită electorală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul independent la Primăria Cluj-Napoca, Mircia Giurgiu, a trimis o solicitare Biroului Electoral Municipal Electoral prin care doreşte să afle dacă oferirea de ceai, cafea, pixuri şi baloane cetăţenilor municipiului Cluj-Napoca în perioada campaniei electorale constituie mită şi este incriminată de legea penală.

Cu unanimitate de voturi, comisia Biroului Electoral Municipal a decis că aprecirea acestor fapte nu intră în competenţa acestora şi trebuie lăsată la aprecierea organelor de cercetare penală.

"S-a luat în discuţie solicitarea formulată de Mircia Giurgiu, candidat independent, prin care solicita să i se comunice dacă faptul de a distribui cafea, ceai, pixuri şi baloane cetăţenilor municipiului Cluj-Napoca în perioada campaniei electorale constituie mită şi este incriminată de legea penală şi cea electorală. Cu unanimitate de voturi, biroul electoral a decis că aprecierea încadrării acestor fapte în infracţiunea de mită sau în alte infracţiuni prevăzute de lege trebuie să fie făcută de organele de cercetare sau urmărire penală şi nu intră în competenţa acestui birou", se arată într-o hotărâre a Biroului Electoral Municipal.

Mircia Giurgiu şi-a anunţat intenţia de a se întâlni cu cetăţenii mai multor cartiere din Cluj-Napoca, unde vrea să distribuie ceai şi cafea.

adevarul.ro îţi va prezenta în campania electorală cele mai interesante informaţii din Cluj despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla în timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite