Magie, ştiinţă şi multă curiozitate. Sofisticatele experimente ştiinţifice, explicate pe înţelesul omului de rând de universitarii clujeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Mediului din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai organizează, în zilele de 24 şi 25 martie, un program de weekend intitulat „Prietenii ştiinţei", dedicat tuturor pasionaţilor de experimente, mediu şi curiozităţi din lumea ştiinţei.

„Weekend-ul „Prietenii ştiinţei" este o componentă a programului Şcoala Altfel: Educaţie prin ştiinţă, propus şcolilor de către Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Mediului (enviro.ubbcluj.ro). Scopul programului este acela de a răspunde unei nevoi actuale de informare şi educare non-formală a elevilor şi în acelaşi timp, are în vedere şi promovarea ştiinţei în rândul elevilor, atragerea de noi generaţii către activităţile de cercetare şi încurajarea alegerii unei cariere în domeniul cercetării mediului“, anunţă reprezentanţii UBB Cluj.

Potrivit acestora, se vor face experimente educative şi distractive din domeniul chimiei şi fizicii, dedicate elevilor de gimnaziu şi liceu: desene şi mesaje magice, lampa cu lavă, pânza de paianjen comestibilă, baloane uriaşe de săpun, experimente cu lumină, frig şi energii neconvenţionale etc. 

Vineri şi sâmbătă vor mai avea loc proiecţii de film, ateliere de creaţie, dar şi demonstraţii ale procedurilor de salvare a victimelor în caz de dezastru. Iar elevii vor putea participa la două concursuri cu premii - „Cele mai interesante realizări folosind materiale reciclabile” şi „Cunoştinţe din domeniul protecţiei mediului” - , care vor consta în cărţi şi obiecte utile elevilor. Diplomele de participare la concurs se vor acorda atât câştigătorilor, cât şi profesorilor îndrumători.

În a doua zi de magine prin ştiinţă se vor organiza spectacolele interactive cu tema „Miniomul de ştiinţă“ în care se vor face experimente ştiinţifice pentru curioşi de toate vârstele.

Evenimentul va avea loc la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Mediului, situată pe strada Fântânele, numărul 30, în zilele de 24 martie - între orele 16.30 şi 19.00, respectiv pe 25 martie, între orele 10.00 şi 13.00.

Mai puteţi citi:

Cum e când înveţi nemţeşte. „Universitatea Elevilor”, programul care le arată liceenilor ce înseamnă avantajele studiului într-o limbă străină

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite