Ludovic Orban, în scandalul pliantelor false USR-PLUS: „Nu comentez asemenea copilărie“. Replicile liderilor USR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban. FOTO: Facebook
Ludovic Orban. FOTO: Facebook

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a calificat drept „o copilărie” scandalul pliantelor de la Cluj, unde liderul TNL din localitate şi un coleg de partid au împărţit flyere cu mesaje false în numele USR.

Ludovic Orban a făcut acest comentariu la postul de radio Europa FM, în momentul în care a fost fost chestionat pe marginea scandalului izbucnit la Cluj. Liderul PNL a afirmat că se află în campanie în Moldova şi că nu este în temă cu cele întâmplate. S-a contrazis apoi, afirmând că ştie că cei doi tineri surprinşi în timp ce împărţeau pliante au fost daţi afară din partid.

„Am înţeles că conducerea organizaţiei de tineret a luat imediat o măsură... Dacă mai apare cîte o copilărie din partea mai ştiu eu cui, nu exprimă în niciun fel strategia şi poziţia partidului”, a spus Orban, la Europa FM.

Dan Barna, preşedintele USR i-a răspuns indirect pe Facebook. „De la „o campanie susţinută de două săptămâni nu se poate face de doar doi tineri exaltaţi cu o imprimantă", până la „astea sunt entuziasme stupide de tinereţe". De la „cuţit în spate de la partenerul de tranşee" până la lipsitul de perspectivă "campania scuză mijloacele". Cred că am primit aproape toate variantele teoretice de viziune asupra „isprăvii" TNL Cluj.”, a spus, printre altele Barna, care a mai adăugat că nu ştie cine a avut iniţiativa de a distribui pliante în numele USR.

Şeful USR a mai adăugat şi că: „Ce s-a întâmplat la Cluj s-a întâmplat pentru că timp de 30 de ani, noi, ceilalţi, am permis ca asta să se întâmple. Pentru că timp de 30 de ani, prea adesea nu am fost la vot pentru că nu am avut chef, timp, interes sau responsabilitate. Pentru că timp de 30 de ani ne-am spus că nu noi trebuie să facem politică pentru că politica e murdară, iar astăzi, din neimplicarea noastră, suntem revoltaţi că aşa a şi ajuns.”

Mult mai virulent a fost răspunsul dat de senatorul USR, Mihai Goţiu. Acesta a postat pe Facebook un mesaj mult mai lung, însoţit de câteva fotografii în care Ludovic Orban apare alături de Liviu Dragnea.

„Serios, domnule Orban, să furi şi să minţi cetăţenii e (doar) o copilărie”, îşi începe Goţiu mesajul, după care continuă, afirmând printre altele că: „Îi transmit d-lui Orban, că folosirea fără drept a siglelor USR şi PLUS este un FURT! O HOŢIE! Iar ideea că USR şi PLUS ar susţine ”obligativitatea avortului” este o minciună gogonată, nu o afirmaţie ”controversată”. Iar cei minţiţi sunt cetăţenii acestei ţări, cei de la care PNL aşteaptă votul! Asta reprezintă, pentru preşedintele PNL, să furi, să încalci regulile unei competiţii electorale şi să minţi cetăţenii? O ”copilărie”?

Îi reamintesc d-lui Orban, că cei doi şefi ai tineretului liberal au fost surprinşi şi filmaţi după aproape DOUĂ SĂPTĂMÂNI în care am primit zeci de sesizări de la cetăţeni că asemenea pliante au fost distribuite în Cluj-Napoca, în aproape toate cartierele oraşului, dar şi în alte localităţi din judeţul Cluj! Îmi e aproape imposibil să cred că o asemenea campanie, cu tot ce înseamnă ea (realizarea grafică, tipărirea şi distribuirea a mii de pliante, în Cluj-Napoca şi alte localităţi din judeţ) a fost realizată şi finanţată doar de cele două persoane care au fost filmate şi că a fost doar o acţiune ”individuală”.

Îmi pare rău să constat că d-l Orban consideră că cetăţenii români sunt proşti şi pot fi furaţi şi minţiţi non-stop. Sper că cele câteva ore rămase până la Înviere şi zilele de Paşti îi vor oferi un răgaz de gândire preşedintelui PNL pentru a înţelege că furtul şi minciuna nu sunt creştineşti şi nici umane, în general. Şi că iertarea se poate obţine doar după recunoaşterea greşelii”, a scris Goţiu pe Facebook. 

Citeşte şi:

Cine a finanţat pliantele false USR-PLUS răspândite în Cluj de şeful tineretului PNL. „E vorba de o acţiune de cel puţin două săptămâni. Au avut nevoie de bani”

Pliante false USR-Plus răspândite în Cluj cu mesajul „Avortul trebuie să fie obligatoriu pentru 92% dintre români“

Cluj-Napoca


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri