Incendiu la Clubul Colectiv din Bucureşti. Primul club din Cluj care se închide şi iniţiază un audit de siguranţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea unuia dintre cele mai cunoscute spaţii din Cluj unde muzica electronică e la ea acasă, Boiler Club, anunţă public că va chema un audit de siguranţă, iar evenimentele programate în perioada auditului se vor muta în alt spaţiu care corespunde normelor.

Boiler Club din Cluj-Napoca a anunţat, printr-un comunicat, postat şi pe Facebook, că va iniţia un audit de siguranţă şi va muta evenimentelor programate în perioada următoare.

„Am decis să îi invităm pe reprezentanţii autorităţilor de profil ca, împreună cu personalul nostru, să evalueze măsurile de prevenire şi combatere a incendiilor existente în club şi să sugereze îmbunătăţiri, fiindcă, dincolo de avize şi autorizaţii, chiar dincolo de măsurile pe care singuri le-am luat, ştim că întotdeauna este loc de mai bine. Tragedia produsă la clubul Colectiv din Bucureşti în timpul unui concert, zecile de vieţi care s-au pierdut, ne confirmă faptul că siguranţa participanţilor trebuie să fie principala prioritate a oricărui organizator de evenimente. Preferăm să mergem pe drumul cel mai corect, nu pe cel mai uşor”, spune Teodor Negrea, managerul clubului. 

Potrivit acestuia, Boiler Club este încadrat de autorităţile de profil la cel mai mic nivel de risc în privinţa incendiilor, nivelul 1, spaţiul este, în totalitate, din beton, inclusiv barurile, iar toate materialele din interior sunt ignifuge. Clubul clujean are două căi de evacuare în caz de urgenţă, marcate cu luminoblocuri - semne de culoare verzi care indică ieşirile şi rămân aprinse chiar în cazul întreruperii curentului eletric.

”Pe lângă un hidrant propriu, clubul are două seturi a câte trei extinctoare, personal calificat să le folosească şi care cunoaşte planul de pază şi de acţiune în situaţii de urgenţă, avizat de autorităţi. Toţi angajaţii clubului au fost instruiţi în protecţia muncii şi PSI. Astfel de verificări se fac în fiecare an, înainte de redeschiderea noului sezon de evenimente, ele făcând parte din activitatea curentă a clubului. În contextul actual, s-a decis realizarea unui audit suplimentar şi, pentru prima dată, a comunicării publice a măsurilor luate, dat fiind interesul public firesc şi nevoia ca participanţii să ştie că sunt în siguranţă atunci când petrec o seară în oraş”, se mai arată în comunicat.

Evenimentele care vor fi mutate sunt: concertul State of Mind din 7 noiembrie, setul DJ-ul britanic SYNKRO (Joe McBride) din 13 noiembrie şi prezentarea în premieră pentru România a albumului „Butterfly Effect” al lui DJ KRUSH (Japonia) din 20 noiembrie.

Pe aceeaşi temă:

Incendiu Club Colectiv. Mărturiile cutremurătoare ale martorilor tragediei: „Cei care cădeau erau călcaţi în picioare“

Incendiu club Bucureşti: Colectiv, unul dintre cele mai renumite localuri de concert din Capitală. În seara tragediei, intrarea a fost liberă

Incendiu Colectiv. Cine este Alin Anastasescu, acţionarul principal al firmei care deţine Clubul Colectiv

Incendiu la Club Colectiv. Liste cu răniţii tragediei din Capitală, internaţi la diverse spitale din Bucureşti

Incendiu în Club Colectiv. Ce s-a întâmplat, de fapt, în Colectiv, clubul în care zeci de tineri au ars de vii

Incendiu Club Colectiv. Este nevoie de sânge! Unde puteţi dona chiar acum

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite