Grupare de contrabandişti cu alcool, destructurată. Prejudiciul: 2,7 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zece persoane sunt audiate în Cluj. FOTO: Arhivă Adevărul
Zece persoane sunt audiate în Cluj. FOTO: Arhivă Adevărul

Zece persoane suspecate că fac parte dintr-o grupare suspectată de contrabandă cu alcool în judeţul Bistriţa-Năsăud sunt audiate, marţi, la sediul DIICOT Cluj, prejudiciul cauzat de acestea fiind estimat la peste 2,7 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj, poliţiştii BCCO Cluj-Napoca şi procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Cluj au destructurat o grupare infracţională organizată, formată din zece persoane, care acţiona în judeţul Bistriţa-Năsăud.

Conform sursei citate, marţi, în baza autorizaţiilor emise de Curtea de Apel Cluj, au fost făcute 29 de percheziţii la locuinţele suspecţilor şi la sediile mai multor firme din judeţul Bistriţa-Năsăud, fiind descoperiţi aproximativ 10.000 de litri de alcool.

De asemenea, la punctul de lucru al unei societăţi comerciale din localitatea Şieu Măgheruş a fost descoperită o fabrică ilegală de alcool, care la momentul descinderii se afla în plin proces de fabricare a alcoolului, arată Mediafax.

În urma perchzeiţiilor, zece persoane au fost duse la sediul DIICOT Cluj, pentru audieri.

"În 2012 suspecţii au format un grup infracţional structurat, în scopul comiterii infracţiunilor de producere de produse accizabile (posibil 275.000 de litri de alcool, la care prejudiciul adus bugetului de stat se estimează la 2.750.000 de euro, fiind format din accize, impozit pe profit şi TVA)", se arată în comunicat.

De asemenea, membrii grupului sunt suspectaţi că au produs evaziune fiscală "prin ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile, respectiv prin omisiunea evidenţierii în actele contabile a operaţiunilor comerciale efectuate şi a veniturilor realizate sub paravanul activităţilor unei societăţi comerciale".

Suspecţii sunt cercetaţi pentru iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală, producere de produse accizabile ce intră sub incidenţa sistemului de antrepozitare fiscală în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea fiscală competentă şi achiziţionare de alcool etilic şi de distilate în vrac de la alţi furnizori decât antrepozitarii autorizaţi pentru producţie sau expeditorii înregistraţi de astfel de produse.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al poliţiştilor de la Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR şi SRI. La acţiune au participat, alături de poliţişti din cadrul BCCO Cluj-Napoca şi BCCO Târgu Mureş, şi jandarmi de la grupările mobile din Bistriţa-Năsăud şi Mureş, mai arată Mediafax

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite