FOTO VIDEO De Ziua Regelui, monarhiştii clujeni strâng semnături pentru amplasarea unei statui cu Ferdinand I

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Până la prânz, peste 30 de clujeni au fost de acord în scris cu iniţiativa monarhiştilor  FOTO: Florina Pop
Până la prânz, peste 30 de clujeni au fost de acord în scris cu iniţiativa monarhiştilor  FOTO: Florina Pop

În Piaţa Unirii, lângă scena amplasată pentru deschiderea oficială a Zilei Satului Românesc, se află un cort al monarhiştilor clujeni care până diseară, la ora 20.00, vor strange semnături ca în oraş să fie amplasată o statuie în cinstea Regele Ferdinand I, artizan al Marii Uniri şi  fondator al Universităţii româneşti din Cluj (actuala UBB).

Clujenii vor statuie cu Regele Ferdinand I, acesta este mesajul acţiunii de azi,10 mai, când membrii Clubul Monarhiştilor din Cluj-Napoca au organizat, de dimineaţă până seara, o campanie de stranger de semnături pentru amplasarea unei statui a regelui care a dat numele universităţii româneşti (actuala UBB). Regele Ferdinand este şi numele unei străzi care dă în centrul oraşului.

„Petiţia urmăreşte amplasarea în centrul oraşului a unei statui, care să îl omagieze pe Regele Ferdinand I, artizan al Marii Uniri şi  fondator al Universităţii româneşti din Cluj“, au afirmat organizatorii, Clubul Monarhiştilor Clujeni.

Cortul lor este plin cu fotografii care redau membrii fostei şi actualei Familii Regale.

Despre gestul lor, monarhiştii afirmă: „un astfel de gest recuperator este absolut necesar, după deceniile de oprimare  comunistă. De asemenea, el ar însemna şi recunoaşterea rolului Casei Regale în realizarea Marii Uniri din 1918.
Gestul ar exprima şi recunoştinţa comunităţii clujene faţă de contribuţia semnificativă a Regelui Ferdinand I la dezvoltarea oraşului“.
 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite