Fostul ambasador Gitenstein despre viitorul României: „E important ca instanţele şi procurorii să continue să-şi facă treaba şi după aceste alegeri”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întrebat despre importanţa alegerilor prezidenţiale din această toamnă, fostul ambasador Mark Gistenstein, a declarat că cel mai important lucru din punctul său de vedere este ca judecătorii şi procurorii să continue să-şi facă treaba şi după terminarea scrutinului. Gitenstein este invitat la o conferinţă a Universităţii Babeş-Bolyai de la Cluj.

Update 12.46

Gitenstein va susţine o prelegere despre viitorul ţării, în cadrul conferinţei „România la răscruce”, organizată la UBB Cluj. „Voi vorbi despre îngrijorările şi speranţele mele şi despre direcţia strategică pe care România o va urma, concentrându-mă pe subiecte precum: transparenţă, stat de drept, calitatea administraţiei, procesul politic din România. Punctul central al prezentării porneşte de la declaraţia făcută de premierul Ungariei, Viktor Orban, în urmă cu ceva vreme, aici. El a spus că democraţia liberală nu e potrivită pentru ţările din regiune, el dorind pentru Ungaria o altă direcţie, anume cea a democraţiei neliberale. (...) Punctul meu de vedere este că democraţia liberală începe să reuşescă în România, în cotradicţie cu ceea ce spunea premierul Orban, că democraţia liberală ar fi e pe moarte în zonă”, a susţinut fostul ambasador. 

„E important ca justiţia să funcţionze” 

Întrebat despre direcţia pe care o va lua România, în funcţie de rezultatul alegerilor prezidenţiale, Gitenstein a spus: „Acum vorbesc doar pentru mine şi nu în calitate de ambasador. Din păcate nu pot urmări alegerile zi de zi. Nu mi-am făcut păreri despre candidaţi, dar aş vrea să mă concentrez asupra a ce se va întâmpla după alegeri.Lucrul cel mai important pentru mine este ca judecătorii şi procurorii să-şi facă în contunuare treaba şi statul de drept să funcţioneze odată ce alegerile se termină”. 

Inaugurarea noii clădiri a Facultaţii de Ştiinţe Politice

Luni, 6 octombrie 2014, începând de la ora 09.45, are loc ceremonia de inaugurare a noii clădiri a Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării (str. Minerilor, nr. 85). Momentul festiv va avea loc în compania Excelenţei Sale domnul Mark Gitenstein, fostul ambasador al Statelor Unite ale Americii în România, a d-lui acad. prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop, rectorul UBB, a prof. univ. dr. Cătălin Baba, fostul Ministru al Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi a prof. univ. dr. Călin Hinţea, decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării.În continuarea acestei ceremonii, Excelenţa Sa domnul Mark Gitenstein va vorbi despre deciziile cheie care ar putea garanta României o perioadă de stabilitate, prosperitate şi încredere în anii următori.

 România la răscruce

Gitenstein va participa şi la conferinţa cu titlul „România la răscruce”, organizată la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor.  Evenimentul va avea loc de la ora 15.30, în Aula FSEGA (str. Teodor Mihali, nr. 58-60, et. 1). Domnia sa va vorbi despre câteva decizii cheie care ar putea garanta României o perioadă de stabilitate, prosperitate şi încredere în anii următori. Tot în cadrul acestei întâlniri, va fi lansat, în premieră în România, noul site, www.romaniaone.org, corespunzător unei structuri non-guvernamentale, care are drept scop crearea unei societăţi civile virtuale.

Citeşte şi

Mii de tineri s-au înscris la UBB. Informatica economică, specializarea cea mai căutată de viitorii studenţi din Cluj

Contraatacul rectorilor din Cluj, Iaşi şi Bucureşti. Legea Educaţiei, schimbată pe furiş de Minister: se încurajează mediocritatea

Băşcălia domnului ministru în direct!

ANALIZĂ Cât de bine e să ne răsplătim cu bani copiii de nota 10? Specialiştii: un compromis dramatic necesar în România

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite