Duelul aeromodelelor la primul parc tehnologic din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de la ediţia de anul trecut  FOTO: organizatori
Imagine de la ediţia de anul trecut  FOTO: organizatori

Primul parc tehnologic din România, Liberty Technology Park din Cluj, găzduieşte pe 25 şi 26 august a doua ediţie a competiţiei de aeromodelism ”Liberty Multirotor Racing”. La eveniment sunt aşteptaţi circa 30 de concurenţi, inclusiv din străinătate. Înscrieri la concurs se fac până pe 13 august.

Asociaţia Română de Aeromodelism şi Liberty Technology Park Cluj, primul parc tehnologic din ţară, organizează pe 25 şi 26 august a doua ediţie a competiţiei “Liberty Multirotor Racing”. Evenimentul are două categorii: Multirotor Racing şi Multirotor Freestyle.

Cei interesaţi se pot înscrie pe www.aeromodelism.ro până în data de 13 august.

„Anul acesta ne aşteptăm la 30 de concurenţi, mult mai mulţi decât la prima ediţie, va fi o competiţie la care vor participa concurenţi şi din alte ţări. Ca noutate, vor putea concura câte 4 piloţi în acelaşi timp, faţă de doi anul trecut, ceea ce înseamnă mai multă complexitate şi adrenalină”, a precizat Babos Andras Sandor, membru de onoare al Asociaţiei Române de Aeromodelism, potrivit unui comunicat.

aeromodele foto liberty tehnologic park
aeromodele foto liberty tehnologic park

Conform organizatorilor (sursa imaginilor de mai sus), Multirotor Racing este un nou tip de sport, cu aeromodele controlate într-o cursă contracronometru pe o pistă de zbor de aproximativ 20.000 de metri pătraţi, cu un traseu amenajat special cu steaguri, porţi şi tunel, precum şi cu sistem de semaforizare vizual şi acustic, sistem de cronometrare şi ecrane mari pentru vizualizarea imaginilor transmise de pe multirotoare.

În timpul unei cursei, multirotoarele pot atinge viteze de peste 160 de kilometri pe oră.

Mai puteţi citi:

Concurs de elicoptere radiocomandate outdoor, la Sânpetru

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite