Clujul va avea carduri în loc de bilete de transport şi automate pentru eliberarea legitimaţiilor de călătorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
RATUC Cluj-Napoca
RATUC Cluj-Napoca

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Radu Moisin, a semnat, miercuri, la Bucureşti, la sediul  Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, patru contracte pentru proiecte finanţate din fonduri europene. Unul dintre proiecte se referă la modernizarea şi extinderea sistemului de transport public în comun în Cluj.

Proiectul are o valoare totală de 39,967 milioane lei, aproximativ 9,5 milioane euro, din care 27,567 milioane lei este suma nerambursabilă solicitată. Modernizarea staţiilor pentru transportul public în comun din municipiul Cluj-Napoca se va realiza prin modernizarea a 87 staţii de transport public călători existente în municipiu, realizarea unui design atractiv al staţiilor şi dotarea acestora cu bănci, coşuri de gunoi şi panouri de afişaj.

„Prin acest proiect vom creşte gradul de acces al populaţiei la serviciul public de transport călători prin montarea unui sistem automat de eliberare a legitimaţiilor de călătorie. Vom amplasa 61 de automate pentru eliberarea legitimaţiilor de călătorie care va funcţiona non stop. Vom îmbunătăţi parametrii de mediu prin descurajarea transportului individual şi scăderea consumului de hârtie datorită eliminării treptate a biletelor de transport şi înlocuirea acestora cu material refolosibile - carduri contactless", a dclarat primarul Radu Moisin.

Printre schimbările care vor avea loc se mai regăseşte implementarea conceptului de "cuante de timp" (tarifare orară) şi "portofel electronic" în scopul realizării corespondenţelor de călătorie plătind o singură dată, într-un interval de timp stabilit a fi valabil unei călătorii.

Valoarea totală a celor patru proiecte semnate la Bucureşti ajunge la 28,4 milioane de euro, dintre care finanţarea nerambursabilă este de peste 15 milioane de euro. Celelalte trei proiecte sunt Centrul Regional de Excelenţă pentru Industrii Creative (CREIC), Case sociale integrate pentru comunitate, strada Iuliu Coroianu şi Centru multifuncţional de servicii sociale integrate Ţara Minunilor, strada Înfrăţirii.

„În acest moment, am ajuns la un grad de contractare de 68% din alocarea totală de 82 de milioane de euro disponibilă pentru polul de creştere Cluj-Napoca. Din punct de vedere al portofoliului de proiecte, Clujul are cele mai multe proiecte cu dimensiune metropolitană", a  spus directorul Agenţiei Regionale de Dezvoltare Nord-Vest, Claudiu Coşier.

Caietele de sarcini sunt gata, urmează publicarea de anunţuri pe sistemul electronic de achiziţii.

Cluj-Napoca


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri