CLUJ: Învaţă cum să gătească în tabără

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima tabără de gastronomie din Europa se desfăşoară până pe 7 august în staţiunea turistică Muntele Băişorii.  La tabăra organizată de Asociaţia Slow Food Turda participă 32 de persoane, din care 17 sunt elevi.

Potrivit preşedintei Asociaţiei Slow Food Turda, Marta Pozsony, participanţii vor fi educaţi să aprecieze, să guste şi să gătească mâncarea. Ei vor învăţa care este istoria şi originile mâncării, vor afla informaţii legate de producţia efectivă de alimente, despre procesarea lor, dar şi despre modul în care pot fi servite. De asemenea, tinerii vor avea ocazia să gătească ei înşişi. Elevii care participă la tabăra de gastronomie sunt din clasele V – XII.

Tabără de gastronomie

Ei sunt câştigătorii concursul de eseuri cu tema „Gastronomie pe Valea Arieşului”, care s-a desfăşurat în luna aprilie. La acest eveniment participă şi doi studenţi de la Universitatea de Ştiinţe Gastronomice din Italia, dar şi un masterand în domeniul „Food Management” din Irlanda. Va fi prezent şi un reprezentant al organizaţiei neguvernamentale Liquirizia din Italia, o asociaţie care promovează alimentaţia sănătoasă, bazată pe reţete tradiţionale şi care protejează biodiversitatea.

Potrivit organizatorilor, este şi o perioadă potrivită pentru o tabără de gastronomie, pentru că sunt disponibile fructe de pădure, precum zmeură ori afine, dar şi ciuperci. Cei care vor să chibiţeze tehnicile de gătit prezentate la Muntele Băişorii, o pot face, însă în limta spaţiului disponibil şi fără să îi deranjeze pe participanţi. Tabăra are loc la pensiunea „Nicoleta” de la Muntele Băişorii.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite