Cluj: Hoia-Baciu, în topul celor mai „bântuite păduri din lume"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sfere surprinse pe fotografii făcute în Pădurea Baciu
Sfere surprinse pe fotografii făcute în Pădurea Baciu

Una dintre cele mai populare reviste americane de călătorii „Travel+Leisure" a inclus în numărul din octombrie 2012 zona Hoia-Baciu într-o listă a celor mai „bântuite" păduri din lume. „Pădurea - care are în centru o poiană de formă circulară - este un portal, iar cei care îl trec nu se mai întorc niciodată“, arată americanii.

„Hoia-Baciu din Transilvania are o faimă nedorită de mai bine de o jumătate de secol. Locuitorii din jurul ei susțin că pădurea - care are în centru o poiană de formă circulară - este un portal, iar cei care îl trec nu se mai întorc niciodată. Cine supraviețuiește povestește că pe timpul petrecut în pădure a avut stări de agitație și rău. Cu toate că altădată erau drepți și înalți, copacii sunt acum răsuciți în noduri", scrie, lapidar, revista americană, citat de siteul cluj.travel. Vezi întregul material aici.

Travel + Leisure, printre cele mai populare reviste
Cu o audiență lunară de aproape cinci milioane de cititori, „Travel+Leisure" este unul dintre cele două mari titluri americane de pe piața revistelor de călătorie, alături de Condé Nast Traveler. În selecția făcută de redacția revistei se regăsesc păduri despre care se crede că ar fi bântuite de spirite sau ar fi locul unde se petrec fenomene paranormale situate în Japonia, SUA, Anglia, Mexic sau Germania. Printre acestea se numără Wychwood Forest, Pădurea Neagră, Aokigahara etc.

Documentar despre Pădurea Hoia-Baciu
Un documentar despre straniile fenomene petrecute în Pădurea Hoia-Baciu din apropiere de Cluj, postat pe youtube, a fost vizionat de sute de mii de ori. În documentarul realizat, anul trecut, de scriitorul Daniel Roxin vorbeşte despre fenomenele din Pădurea Baciu prof. univ. dr. Adrian Pătruţ, preşedintele Societăţii Române de Parapsihologie. „Pădurea Hoia-Baciu este unul dintre cele mai active puncte pe plan mondial, poate cea mai activă zonă în care se produc fenomene neobişnuite", explică Pătruţ.Biologul Sift, pionierul cercetărilor din Baciu.
Cel care a detectat iniţial petrecerea unor fenomene stranii în zonă a fost biologul Alexandru Sift care, la începutul anilor '50, a surprins mai multe forme ciudate, cu aspect nebulos, pe care ulterior le-a şi fotografiat. Ca urmare a descoperirilor lui Sift, fenomenele misterioase din apropierea Clujului au captat, începând cu anii '70, atenţia mai multor echipe de cercetători români şi străini. Forme ciudate, aero şi bioforme, obiecte zburătoare neidentificate (OZN-uri), unele vizibile cu ochiul liber, altele surprinse cu aparate foto sau video - toate acestea au constituit o serioasă bază de studiu în ultimele decenii pentru cercetători.

Citeşe şi  VIDEO Misterele din Pădurea Hoia-Baciu, „Triunghiul românesc al Bermudelor“: dematerializări, aeroforme, bioforme, OZN-uri

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite