Cinci maşini avariate într-un accident din cartierul clujean Mărăşti. Un bărbat s-a dus să împartă mărţişoare, când s-a întors şi-a găsit autoturismul distrus FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accidentul ar fi fost provocat de un autoturism care s-a angajat neregulamentar în depăşire. FOTO Ovidiu Cornea
Accidentul ar fi fost provocat de un autoturism care s-a angajat neregulamentar în depăşire. FOTO Ovidiu Cornea

Un accident violent, din fericire fără victime, dar în care cinci maşini au fost avariate, a avut loc marţi la prânz pe strada Dorobanţilor, în cartierul Mărăşti din Cluj-Napoca. Accidentul s-a petrecut în apropierea sediului Consiliului Judeţean Cluj, vizavi de biserica Sfântul Apostol Toma.

Un tânăr care conducea un Wolkswagen Passat, în sensul de mers dinspre centru spre Iulius Mall s-a pregătit pentru viraj la stânga. Un alt tânăr, care se afla la volanul unui Opel, înmatriculat în Franţa, a încercat să îl depăşească, prin stânga, încălcând linia dublă continuă.

Cele două maşini au intrat în coliziune, Opel-ul fiind proiectat într-o Dacie „papuc” care staţiona într-unul din locurile de parcare de pe marginea drumului şi  care a ricoşat în alte două maşini aflate în faţa acesteia. Datele de mai sus au fost confirmate de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj. La faţa locului s-au deplasat de altfel de urgenţă două auto-speciale de pompieri, pentru a evita o eventuală aprindere cauzată de scurgerea de combustibil.

Opel-ul care a intrat în depăşire neregulamentară a fost proiectat circa 20 de metri mai în faţă, iar o roată ce i-a fost "smulsă" în urma impactului a rămas în spate, în dreptul Daciei, al cărei şofer s-a declarat şocat de cele întâmplate. Maşina, pe care a lăsat-o în parcare, i-a fost avariată foarte serios, în special în partea din faţă.

„Unde aveam de ajuns erau trei femei şi am vrut să le duc câte un mărţişor, astfel că am lăsat maşina parcată aici. După aceea am văzut din depărtare pompieri şi poliţie, iar când m-am apropiat m-am gândit că e posibil să mă fi atins. E avarie serioasă, s-a rupt şi braţul (de legătură între şasiu şi roată, n.red), s-a îndoit şi janta, ori asta nu se îndoaie cu una cu două”, a povestit bărbatul.

Accident Marasti Cluj

(Dacia a fost puternic avariată, ricoşând în alte două maşini. FOTO Ovidiu Cornea)

Partea din faţă a Daciei era în mare parte distrusă, fiind posibil ca şi şasiul să fi fost puţin deplasat în urma impactului, ceea ce pune probleme de direcţie. Alte două autoturisme care staţionat au suferit avarii, una în partea din faţă, iar cealaltă în zona din spate.

Foarte avariată a fost şi maşina care a provocat accidentul, în care se aflau doi tineri de naţionalitate străină. Pe lângă roata pe care autoturismul a "pierdut-o" efectiv pe drum, caroseria autoturismului, în special în partea din spate, a fost îndoită puternic. Cealaltă maşină implicată direct în accident a avut avariimai uşoare.

Din fericire, accidentul nu s-a soldat cu victime.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite