Balul Operei din Cluj. De ce nu mai vin VIP-uri la „cel mai elegant eveniment din România“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autointitulat drept „Cel mai elegant eveniment din România”, Balul Operei 2023 de la Cluj va fi un loc de întâlnire a elitelor transilvane și clujene cu omul de rând, spune directorul Operei Române din Cluj-Napoca, Florin Estefan.

Balul Operei „cel mai elegat eveniment din România”. FOTO: Nicu Cherciu
Balul Operei „cel mai elegat eveniment din România”. FOTO: Nicu Cherciu

Balul Operei 2023, aflat la ediția cu numărul 27, revine în curând în mijlocul comunității, după 3 ani de pauză cauzată de pandemie.

Florin Estefan, manager General al Operei Naționale Române Cluj-Napoca, a susținut că cererea de bilete a fost atât de mare încât s-a analizat posibilitatea de a se organiza și o a doua seară de bal, însă acest lucru nu este posibil din cauza costurilor mari.

Bugetul evenimentului a fost de 95.000 de euro, suma fiind acoperită integral din sponsorizări, susțin organizatorii. Dintre cele 500 de bilete disponibile au fost puse în vânzare doar 150, care s-au epuizat foarte repede. Un bilet a costat 300 de lei.

„Cei care au bilete și sunt binecuvântații zeilor se vor bucura să fie alături de noi în seara de 11 februarie, așa cum ne-am programat”, a spus Estefan.

Directorul a ținut să mulțumească Fundației Transilvania Leaders pentru sprijin și a insistat ca invitații să respecte eticheta, având în ținută cravată albă sau neagră: „Dacă nu-l respectă, nu știu cum vor reuși să intre”.

De ce nu mai vin VIP-uri la bal?

Întrebat de ce nu mai vin „VIP“-urile din București, care erau prezente la edițiile trecute, precum Cătălin Botezatu, Irinel Columbeanu și diverși artiști și personaje mondene, Estefan explică: „Pentru că am vrut să oferim acest bal comunității clujene în primul rând, să fie deschis celor care vor să vină ei către noi. Noi n-am vânat VIP-uri ca să-i aducem din altă parte ca să fie văzuți la bal. Cine-și dorește să vină este bine primit, dar n-o să-i căutăm noi ca să-i aducem special”. 

Pentru directorul Operei, portretul spectatorului de bal arată astfel: „Pentru mine Opera este deschisă tuturor. De asta am continuat să ieșim cu Opera în stradă, pentru a crește publicul instituției. Nu văd că trebuie să fie la bal alt portret al publicului, balul trebuie să fie deschis celor care se grăbesc să-și prindă bilet și să fie un loc de conexiune și de întâlnire a elitelor translvane și clujene cu omul de rând, care a fost destul de perspicace să-și cumpere loc în sală la bal”.

Programul balului

Sâmbătă, 11 februarie, primirea invitaților pe covorul roșu se va face în intervalul orar 19.00-19.50, iar programul artistic va începe la ora 20.00 cu intonarea Imnului de stat al României de către Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale, dirijor Colonel Aurel Gheorghiță, și intonarea Imnului Uniunii Europene de către Orchestra Operei Naționale Române Cluj-Napoca.

După cuvântul de deschidere adresat de către Florin Estefan, manager general al Operei Naționale Române Cluj-Napoca, începe Parada Debutanților, ce cuprinde 24 de perechi de tinere domnișoare și tineri domni, liceeni-model ai școlilor clujene, care intră în scenă pentru un moment artistic ce anunță deschiderea unei seri de bal strălucitoare.

Urmează fragmente celebre din opere precum Bărbierul din Sevilla de Gioachino Rossini, Carmen de Georges Bizet sau Turandot de Giacomo Puccini, dar și pagini ale unor partituri instrumentale de succes, vor fi oferite publicului de către artiștii invitați.

O Elegie pentru violoncel și o parte din primul Concert scris de Ceaikovski pentru pian au fost alese în mod special pentru a aduce diversitatea caracteristică unui program artistic deosebit. Duetele vor fi nelipsite din spectacol, atât cele muzicale, cât și cele desprinse din universul baletului. Dacă faimoasa Habanera sau bine-cunoscuta Nessun Dorma vor face publicul părtaș în fața trăirilor personajelor operistice, Invitation a la valse de Carl Maria von Weber va lansa spectatorilor invitația de a păși în final pe cel mai elegant ring de dans al momentului!

Invitați speciali

Aceste momente vor fi susținute de către soliștii invitați de prestigiu internațional – artiști români ovaționați pe marile scene ale lumii, mezzosoprana Ramona Zaharia, tenorul Daniel Magdal, pianistul Mihai Diaconescu și violoncelistul Octavian Lup, alături de Soliștii, Orchestra și Ansamblul de Balet ale Operei sub bagheta Dirijorului invitat Tiberiu Soare.

Un moment de mare importanță al serii îl reprezintă festivitatea de înmânare a Premiilor de excelență celebrând astfel excelența cultural-artistică. Acestea vor fi urmate, de la ora 22.30, de o pauză de socializare (Networking Cocktail, cu Open bar) în Foaierul Operei, iar la ora 24.00, Fanfara Ministerului Apărării Naţionale va adresa tuturor invitația de a valsa pe scena Operei clujene.

Loredana Corchiș și Marius Constantinescu vor fi alături în calitate de prezentatori, iar evenimentul va fi transmis live de către TVR Cluj, TVR Cultural, Radio România Muzical, dar și online pe Facebook și pe pagina TVR Cluj. 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite