Autorităţile au dat autorizaţii pentru începerea unor lucrări de modernizare la aeroportul internaţional din Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj a semnat autorizaţiile necesare pentru construirea platformei de staţionare aeronave şi modernizarea terminalului plecări la Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj.

„Scopul acestor noi investiţii pe care le-am demarat este acela de consolidare a statutului Aeroportului clujean de al doilea mare aeroport al ţării şi important nod aeroportuar regional, obiectivul nostru declarat fiind ca Poarta aeriană a Transilvaniei să poată gestiona în condiţii optime, în următorii ani, un trafic anual de pasageri de aproximativ 5 milioane de persoane, respectiv o creştere a numărului de destinaţii deservite cu peste 35%”, a declarat preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

Potrivit acestuia, pentru anul 2017 se estimează că aeroportul clujean va avea un trafic cuprins între 2,7 şi 3 milioane de pasageri, iar în acest context se cer modernizări.

Conducerea CJ Cluj susţine că trendul constant ascendent al apsagerilor ce zboară d epe aeroprotul clujean nu ar putea fi susţinut decât printr-o redimensionare adecvată a infrastructurii de transport aferente, adică o modernizare şi creştere a capacităţii celor două terminale, dar şi construirea unui platforme de staţionare pentru aeronave.

În 2017, Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj va deschide zece noi destinaţii care se adaugă celor 14 inaugurate anul trecut.

Mai puteţi citi: 

Mărturia unui pasager din avionul care a ratat aterizarea la Cluj: „Pista a fost acoperită cu zăpadă. Pilotul ne-a salvat viaţa tuturor. Sau am avut noi noroc“

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite