Adăpost nou pentru animalele de talie mare, deschis pe strada Bobâlna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Un nou adăpost pentru animale de talie mare abandonate sau confiscate de pe domeniul public a fost deschis pe strada Bobâlna, în vecinătatea centrului de gestionare al câinilor fără stăpân, pe un teren aparţinând Regiei Autonome a Domeniului Public (RADP) Cluj

Execuţia a fost realizată de SC Gentilia Construct SRL, valoarea totală a lucrărilor fiind de 234.355  lei.

Clădirea are un nivel, o suprafaţă construită de 184,48 mp şi o suprafaţă utilă de 158,58 mp, din care 122,88 mp adăpostul şi 35,70 mp şopronul de fân pentru depozitarea furajelor animalelor. Clădirea conţine 5 încăperi cu acces direct din exterior, patru pentru adpăpostirea a 4 categorii de animale respectiv pentru: - cabaline, magari, oi sau capre, vaci, pentru fiecare categorie de animal fiind prevăzute câte 5 locuri. Cea de-a cincea încăpere va adăposti personalul de supraveghere şi îngrijire a animalelor.  

Potrivit primarului Sorin Apostu, în anul 2010 , după ce proprietarii au încălcat legislaţia privind circulaţia atelajelor şi a animalelor pe raza municipiului,  au fost confiscaţi 83 de cai şi 19 atelaje, majoritatea identificate în zona Gheorgheni, Bdul Muncii, Oaşului, Maramureşului şi Dâmboviţei. În 2011, numărul lor a scăzut la 53 de cai şi 14 atelaje, ridicate în zona străzilor Valea Chintăului, bdul Muncii, Oaşului.  Valoarea totală a amenzilor date în anii  2010-2011 este de 19. 500 lei.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite